Publicerad 20 July 2020

Fotograf:

Så blir du av med myggen och får färre myggbett i sommar. Våra 7 bästa tips!

Trött på kliande myggbett som stör dina mysiga sommarkvällar? Här är tipsen på hur du undviker myggen i sommar.
En del verkar vara riktiga myggmagneter medan andra går en hel sommar utan minsta bett. Det kan bland annat bero på doft och ämnen som du utsöndrar. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du gör dig av med myggen.

1. Bär inte mörka plagg som lockar myggen

Myggor drar sig gärna till mörkare färger. Så se till att klä dig i ljusa toner eller vitt om du ska vara på en plats där det finns mycket mygg.

 2. Använd myggmedel

Det kan hjälpa att investera i ett bra myggmedel inför sommaren. På samma sätt som vi avskyr äckliga lukter så flyr myggor den starka doften från myggmedel.

3. Undvik svettdoft som drar till sig mygg

Svettas gör du, vare sig du vill eller inte, men du kan minska doften som attraherar myggorna med en bra antipersperant och nytvättade kläder.

4. Klä dig ordentligt

Gå inte ut i tunna kläder eller bar hud. Kläder skyddar mer än vad du tror!

5. Tänd doftljus 

Ljus med doft av citronella är ett vinnande koncept om du vill få bort myggen från ett visst område. Citronella är en olja utvunnet av citrongräs och cymbopogon som skrämmer bort myggen med sin goda doft. 

6. Ät mat som innehåller B-vitamin

B-vitamin finns i bland annat kött, sojabönor, råris och baljväxter. Då myggen inte tycker om den lukt som kroppen utsöndrar när du äter B-vitamin kommer de inte heller känna sig lika lockade att bita dig. 

7. Undvik alkohol

Alkohol påverkar kroppen på en rad olika sätt. När du dricker alkohol stiger bland annat din kroppstemperatur en aning, vilket kan leda till fler myggbett då mygg tycker om kroppsvärme. Alkohol får också kroppen att utsöndra med koldioxid vilket myggen gillar. 


Foto: Elizaveta Galitckaia / Shutterstock
Textstorlek 1 2 3