ANNONS: TELENOR

4 tips på hur du skyddar ditt barn på nätet

Att surfa runt och upptäcka den digitala världen är en stor del av vår vardag. För våra barn öppnas en helt ny spännande värld när de surfar. Det går att hålla koll på vad barnen gör när de har skärmtid, så att du som förälder kan känna dig trygg. Här är fyra tips på hur du kan se till att dina barn surfar säkert.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skolarbeten, socialt umgänge och ett härligt tidsfördriv – internet är bra till mycket, men har du koll på vad ditt barn gör under sin skärmtid och känner du dig trygg med vad de ser online? Med hjälp av Telenors smarta tjänst Surfa Säkert kan du som förälder anpassa vad ditt barn har tillgång till vid sin skärm och på så sätt skydda barnen på bästa sätt när de utforskar internets spännande värld.

1. Skärmtid för barn - så ställer du in

En timme, två timmar eller 30 minuter? Du som förälder kan sätta en speciell skärmtid för dina barn. Kanske är det så att du vill att barnet ska läsa en bok istället för att surfa vid läggdags? Du kan enkelt ställa in en stopptid via appen eller portalen via Surfa Säkert.

2. Blockera olämpligt innehåll

Trots att du som förälder sitter med dina barn när de surfar finns det tillfällen då du kanske inte riktigt har full koll. Med hjälp av en innehållsfiltrering kan du se till att olämpligt innehåll blockeras. Det kan handla om våld, shopping, sociala medier och vuxet innehåll som du inte vill att ditt eller dina barn ska ta del av.

3. Låt mobilen vara en mobil

Men hjälp av app-kontroll kan du ta kontrollen över apparna som dina barn använder. Du kan välja att tidsbegränsa appar eller helt enkelt blockera apparna från barnets enhet. Allt för att få så stor kontroll över dina barns surfande som möjligt och bara låta barnen ta del av det som är roligt, lärande och spännande.

4. Hjälp till med lösenord

Ett barn har inte samma förmåga som oss vuxna att hålla koll på koder och lösenord, se därför till att ni skaffar lösenord tillsammans. Du kan skriva upp lösenordet så att ni båda har tillgång till det. Ett sätt att skapa förtroende och en trygg relation med sitt barn är att sitta ner och prata innan man eventuellt kollar igenom mobilen eller paddan. Prata gärna med ditt barn om vikten av att hålla lösenord hemliga och att inte ha samma lösenord överallt.

Skaffa Surfa Säkert här ››

Advertisement