ANNONS: Jordan

6 tips för roligare tandborstning

Tandborstsång, belöningskalender och att själv få välja tandborste. Det finns många knep att ta till för att göra tandborstningen lite roligare. Här är sex tips för att få ditt barn att vilja borsta tänderna - varje dag.

Tandborstning är viktigt i alla åldrar och när ditt barn är litet är det smart att få in en bra rutin för munvård. Har ni svårt att borsta tänderna två gånger om dagen? Att vårda tänderna är så pass viktigt att det är värt att lägga lite extra tid på att få till det. Vi har gjort en lista med saker du kan testa för att göra tandborstningen till en rolig stund.

1. Borsta varandras tänder

Du som vuxen behöver vara med och borsta ditt barns tänder fram till 11-12 års ålder. Anledningen till det är att barnet inte har den finmotorik som krävs innan den åldern för att klara det på egen hand. Fråga om ditt barn vill testa att borsta dina tänder. Beroende på ålder på barnet kan det såklart leda till tandkräm lite här och där, men det kan det vara värt om det leder till att ditt barn längtar till att borsta tänderna.

2. Lyssna på en tandborstsång

Musik är förknippat med glädje för många barn. Dra igång djurens tandborstsång när det är dags att borsta tänderna. Djuren i sången behöver också borsta tänderna och precis som barn behöver de en hjälpande hand. Lyssna på djurens tandborstsång här.

Visste du att… Emalj på tänderna är det hårdaste ämnet i kroppen? Emaljen är det som skyddar tänderna och om den skadas kan den inte reparera sig själv. Kom ihåg att borsta tänderna två gånger om dagen.

3. Ta tid och räkna ner

I hela två minuter ska tänderna borstas för att de ska bli ordentligt rengjorda. Sätt en timer och räkna ner tillsammans. På så sätt blir det tydligt för ditt barn när tandborstningen börjar - och när den tar slut.

4. Belöna med kalender

Använd dig av en belöningskalender för att ditt barn ska se fram emot tandborstningen. Jordan har skapat en kalender där ni kryssar i varje gång ni borstat gaddarna. Efter en vecka kan belöningen vara extra skärmtid eller någon överraskning. Belöningen väljer ni helt själva. Du hittar belöningskalendern här.

5. Låt barnet välja tandborste

Att få välja tandborste själv kan göra så att ditt barn känner sig mer motiverad att borsta tänderna. Jordan har tandborstar efter ålder och de är utformade efter ditt barns behov när de växer. Huvudstorleken på tandborsten, handtaget, borsten och designen är några faktorer som Jordan har tagit hänsyn till när de har tagit fram tandborstar för barn. Upptäck hela sortimentet här.

6. Välj en tandkräm med god smak

En stark vuxentandkräm är inte något som brukar gå hem hos barnen. Välj en därför tandkräm med mild fruktsmak för att ditt barn ska vilja borsta tänderna. Jordan har tandkräm som är speciellt framtagen för barn.

Tips! Jordan Green Clean Kids Tandkräm är en svanenmärkt tandkräm för barn - utvecklad med både barn och planeten i åtanke. En mer hållbar tandkräm helt enkelt. Läs mer här.

Om JordanJordan är ett skandinaviskt varumärke som har tagit hand om människors munvård sedan 1927. Deras sortiment består av produkter av god kvalitet som ska göra människors munvårdsrutin så enkel och uppmuntrande som möjligt. Upptäck alla produkter från Jordan här