Hela denna sida är en annons från Apoteket

Publicerad 28 May 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med Apoteket Bästa skyddet mot fästingar för våra fyrbenta vänner: Vi har listan!

Fästingsäsongen kom rekordtidigt i år till följd av det varma vädret och milda klimatet vi haft i Sverige hela vintern. Skydda ditt husdjur, hund som katt, mot de blodsugande krypen – här är de mest effektiva kurerna!
De flesta fästingbett är ofarliga för både människor och djur, men kan leda till flera fästingburna sjukdomar om man har otur. Däribland TBE och borrelia, som är några av de vanligaste sjukdomarna. Våra fyrbenta vänner kan akut sjukna in med feber, ömma leder och slöhet. Det är alltså hög tid att skydda dem – beställ enkelt effektiv behandling för husdjur här!

De 5 bästa skydden för husdjur mot fästingbett

Husdjur som vistas utomhus hjälper också till att föra in fästingar i hemmet. Genom att skydda din hund eller katt mot fästingbett kan du på så sätt också minska risken för att själv råka ut för fästingbett (och i värsta fall få fästingburna sjukdomar). Vi listar de bästa skydden mot fästingar för husdjur. 

1. Fästinghalsband 

Ett fästinghalsband är helt enkelt ett halsband som din hund eller katt bär och som skyddar så länge halsbandet är på. Halsbandet är täckt med ett medel mot både fästingar, mygg och ibland även annan annan ohyra. Storleken på ditt husdjur avgör vilket halsband du ska välja. 

2. Fästingtablett

Tabletten är en engångskur som upprepas var fjärde vecka för att behålla fullt skydd. Den aktiva substansen i fästingtabletten tas upp i blodet och tar på så vis död på såväl fästingar som loppor. Går att kombinera med fästinghalsband. Storleken och vikten på ditt husdjur avgör vilken dos som ska ges. Biter inte på vuxna loppor, men kan kombineras med medel som gör det.

3. Fästingmedel

Om du av någon anledning inte vill att din hund ska ha substansen mot fästingbett i blodet, så kan fästingmedel vara en bra lösning. Fästingmedlet är en så kallad spot-on lösning som appliceras på huden på din hund eller katt. Det insektsdödande medlet verkar i cirka fyra veckor och biter på såväl fästingar som loppor. Går att kombinera med fästinghalsband. Storleken och vikten på ditt husdjur avgör vilken dos som ska ges. Biter på vuxna loppor. Beställ här – alltid gratis frakt.


Foto: Ivan Popovych/Shutterstock.com

4. Fästingplockare

Se också till att ha rätt utrustning hemma för att snabbt kunna plocka bort eventuella fästingar som hunnit sätta sig trots skydd. Ju längre tid de får sitta desto större skada kan de göra. Sådan utrustning kallas kort och gott för fästingplockare. De kan se ut som små pincetter, men med speciellt grepp på tippen. När du plockar en fästing är det viktigt att du får med hela huvudet på krypet – därför behöver du ett verktyg med ett ordentligt grepp!

5. Daglig undersökning

Det absolut viktigaste när det kommer till att skydda ditt husdjur mot fästingbett och fästingburna sjukdomar är daglig undersökning. Kolla igenom ditt djur regelbundet och noggrant, helst direkt efter promenad eller vistelse utomhus. Glöm inte att kolla mellan trampdynorna! 

Hitta rätt skydd mot fästingar här

Fästinghalsband, fästingtablett eller fästingmedel? Vilket skydd passar dig och ditt husdjur bäst? Se till att läsa bipacksedeln på samtliga läkemedel innan du fattar beslut. Hos Apoteket kan du just nu beställa dina läkemedel, betala med Swish och få leverans samma kväll – så smidigt. Klicka hem fästingskydd till ditt husdjur redan nu!

Foto: 4 PM production/Shutterstock.com
Textstorlek 1 2 3