Hela denna sida är en annons från Apoteket

Publicerad 29 June 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med Apoteket Pollensäsongen håller i sig - det här kan du göra själv!

Nysningar som aldrig tar slut, kliande ögon och rinnande näsor. Här är tipsen som underlättar för dig som lider av pollenallergi!
Pollensäsongen är långt ifrån över och just nu är det gräs och gråbo som blommar.  Gräspollen får man räkna med hela sommaren och gråbo har sin blomningstid högsommar till tidig höst. Med 5 enkla knep håller du allergin i schakt - hela sommaren!

1. Påminnelse i mobilen

Det är lätt att glömma sin medicin! Särskilt när halterna sjunker och besvären inte är så påtagliga - för tillfället ... Men så kommer det dagar när nysningar gör dig påmind på din allergi. Lägg in en påminnelse om att ta din allergimedicin, samma tid varje dag! Glöm inte att beställa hem dina recept eller receptfria preparat mot allergi, det gör du enklast här.

2. Tvätta håret!

Ja, så enkelt är det. Pollenpartiklar sätter sig i kläder och inte minst i håret. Därifrån hamnar de på huvudkudden och i resten av sängen. Att tvätta eller åtminstone skölja ur håret varje dag lindrar besvären.

3. Beställ hem och förnya dina recept online

I dag är det enklare än någonsin att förnya och beställa hem sina recept. Du gör det enkelt online och inom ett par dagar har du fått hem din beställning i brevlådan. Särskilt smidigt under sommaren när du kanske inte har ett fysiskt apotek i närheten. 

4. Träna inte utomhus under högsäsong

Att ta en joggingtur när det är som högst halter av pollen i luften är inte att rekommendera eftersom man andas in pollen då. Vill man ändå träna ute så bör man följa prognoserna och träna tidigt på morgonen eller sent på kvällen de dagar halterna är lägre.

5. Håll fönster och dörrar stängda

Under sommaren står fönster ofta på vid gavel, dag som natt. För en pollenallergiker är det ingen bra idé. Se till att ha stängt och vädra istället kvällstid.

Slut på din allergimedicin? På Apoteket kan du förnya dina recept online, klicka här!
Textstorlek 1 2 3