HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 5 February 2018

Fotograf:

Det här bör du packa ner i BB-väskan - Gjensidige

Närmar du dig ditt beräknade förlossningsdatum och har börjat fundera på vad du ska packa ner i BB-väskan? Här kommer en lista från A-Ö på saker som kan vara skönt att ha med sig till förlossningen! 
Saker som är bra att ta med till förlossningen:

– Amnings-BH och -inlägg

Ammar du kommer du tycka det är skönt med en amnings-BH istället för en vanlig eftersom du då enkelt kan knäppa upp den när det är dags att amma. Dessutom kommer dina bröst förmodligen att läcka mjölk, och då är det skönt att kunna stoppa in ett amningsinlägg i BHn.

– Babyskydd

För hemresan kommer ni behöva ett babyskydd. Få taxibolag har bilbarnstolar till nyfödda.

– Bebiskläder

Bebisen kommer spendera mest tid hud mot hud med dig och din partner, så du behöver inte ha med så många ombyten till bebisen. Ungefär tre bodys brukar räcka, och kanske en liten mössa och ett par byxor. Beroende på när på året du föder så behöver du olika varma kläder till hemresan.

– Bekväma kläder och trosor

Du kommer vilja klä dig i sköna kläder, så skippa de snygga jeansen och ta med dina skönaste mjukisbyxor istället. Ta med minst ett ombyte av allting. En annan sak som kan vara skön att ha med är en morgonrock som du enkelt kan svepa om dig. Det kan även vara skönt att ha med en sjal som du kan sätta på dig om du blir kall.

– Bröstvårtskräm

Även om du kanske inte vill tänka på det, så kommer du förmodligen ha ganska ont i bröstvårtorna av ammandet. Då är det skönt att ha en bra bröstvårtskräm!

– En skön handduk

De som finns på sjukhuset är inte jättesköna, utan brukar vara lite hårda. Då är det skönt att ha en mjuk hemifrån med sig.

– Förlossningsbrev

Har du skrivit ett förlossningsbrev? Glöm det inte!  

– Necessär

 Packa ner tandborste, tandkräm, deodorant, krämer, schampo, hårborste, läppsyl eller vad du nu känner att du behöver. Torrschampo kan också vara skönt att ha med om du vill fräscha upp dig lite utan att tvätta håret. Sedan kan det även vara skönt att ta med trosskydd eller bindor till BB. De du får där är väldigt stora och passar den första tiden, men sen kan det vara skönt att byta till mindre. Du kommer antagligen också vilja kunna sätta upp håret under förlossningen eftersom du på förväg inte vet vilken ställning du kommer föda i, så packa ner några hårsnoddar också.

– Plånbok och legitimation

– Snacks och tuggummi

Även om det säkert finns någon kiosk på sjukhuset så kanske inte just dina favoriter finns där, och det kan vara skönt att ha lite snacks när du behöver fylla på dina energidepåer.

– Telefon och laddare

Det här vill du inte glömma! Du kommer dels vilja kunna kommunicera med dina nära och kära under vistelsen, samt fördriva tiden mellan värkarna i mobilen, och sist men inte minst; du kommer vilja kunna använda mobilkameran!

– Tofflor

Kan vara skönt att ha när du ska gå på de allmänna toaletterna eller gå runt i korridorerna.

– Vattenflaska med pip

Du kommer att vilja dricka vatten, och ligger du ner är det svårt att göra det ur glas eller ur en vanlig vattenflaska. Satsa på en med pip, och ha den alltid påfylld!

– Viktiga papper från MVC

Det mesta finns digitalt, men har du fått fysiska papper från MVC kan du ta med dem.

När ska du packa?

Eftersom du inte vet exakt när förlossningen kommer att dra igång är det bra att packa väskan lite i förväg. Runt två veckor innan BF brukar vara att rekommendera. Sedan kan den stå i hallen, redo att tas med när det väl är dags.

Något du inte behöver ha med dig till BB men som kan vara skönt att ha funderat på innan förlossningen är vilken barnförsäkring barnet ska få. Ju tidigare ditt barn är försäkrat desto bättre, och så fort barnet är fött kommer du med all säkerhet ha annat att göra än att läsa in dig på olika försäkringsbolag. Gjensidiges barnförsäkring är topprankad bland marknadens olika försäkringar. Du kan läsa mer om den här

puff_artikel_gjensidige
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn