HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 6 February 2018

Fotograf:

Barnsäkra hemma - det här ska du tänka på - Gjensidige

Det kan kännas som en evighetsprocess att barnsäkra hemma, men ofta är det långt ifrån ommöblering eller helrenovering som behövs. När bebisen är lite större och mer rörlig, är det hög tid att plocka undan dina allra finaste prydnadssaker och se till att inga vassa bordskanter hamnar i ditt yrväders väg. Förutom detta finns det vissa saker andra som kan vara bra att ha i åtanke. Vi har sammanfattat det viktigaste här!   
Fallolyckor

Även om din bebis är väldigt liten och kanske inte kan gå eller stå än, rör hen sig förmodligen mycket. Lämna därför aldrig under några omständigheter ett litet barn utan uppsikt. Det kan hända mycket på bara någon sekund! När bebisen ligger skötbordet, är ett sådant exempel.

Kvävning

Små barn upptäcker världen genom alla sinnen, och stoppar gärna saker i munnen så fort de har lärt sig att gripa tag. Allt sådant som är tänkbart för ett barn att sätta i halsen ska därför aldrig finnas inom hens räckhåll – deras små armar når längre än man kan tro! Se till att all typ av mat de får i sig inte är i för stora bitar, och att de alltid sitter still när de äter (kan vara lättare sagt än gjort med en trotsig 3-åring).

I köket

I köket finns mycket kul för ett barn att utforska, och även många föremål som kan vara farliga. Diskmaskinstabletter kan till exempel med ett barns fantasi likväl se ut som godisbitar, och ska därför hållas förvarade bakom skåpluckor och gärna högt upp. Elektriska köksapparater som blir varma ska stå så att barn inte kan nå dem, och inte ha sladdar som hänger ner för ett barn kan greppa tag i av misstag (eller med flit, för den delen).

Förgiftning

Alla typer av städ- och tvättmedel ska stå väl gömda, då de med sina klara färger kan se väldigt skojiga ut för ett barn. Medicinskåpet ska även vara låst och oåtkomligt, eftersom de skramlande burkarna mycket väl kan agera leksak. Tänk på att inte lämna mediciner och liknande framme om du använt det, och var noga med att besökare inte ställer väskor åtkomligt för ett barn att dyka ner i.

Drunkningsrisk

Det krävs så lite som några centimeter för att ett litet barn ska kunna drunkna, tro det eller ej! Därför ska små barn aldrig lämnas utan uppsikt i närheten av vatten, även om det så tycks verka ofarligt i en liten badbalja – händer en olycka sker den alltid snabbt och tyst. När barnet blir lite större och duschar eller badar mer självständigt är det bra att ha en halkmatta i, för mindre halkrisk för både barn och vuxna.

Vill du kunna känna dig helt trygg med att låta ditt barn upptäcka sig fram där hemma, bör du teckna en riktigt bra barnförsäkring. Gjensidiges barnförsäkring är topprankad och du kan läsa allt om den här!

puff_artikel_gjensidige
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn