HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 4 May 2018

Fotograf:

6 vanliga frågor och svar om villaförsäkringar

Den största investeringen många av oss gör i livet är att köpa hus, både känslomässigt och ekonomiskt. Därför bör vi vara noga med att teckna en bra försäkring på huset, för att känna oss extra trygga med vårt hem.
1. Vad är skillnaden mellan en hemförsäkring och en villaförsäkring?

Bor du i lägenhet behöver du i stort sett bara försäkra det som finns innanför husets väggar, men som villaägare behöver betydligt mer än bara det försäkras. Äger du ett hus ansvarar du även för husets grund, fasad, tak etc., som även de måste försäkras.

Du som bor i lägenhet kan läsa mer om hemförsäkring här.

2. Täcker villaförsäkringen allt på huset och tomten? Alltså även förråd, garage och liknande?

Nej, eventuella uthus på tomten som du vill försäkra måste du teckna en tilläggsförsäkring för, då de inte ingår automatiskt. Garage som ingår i byggytan, som en carport, behöver inte redovisas som tilläggsbyggnad men ett separat garage behöver det. ”Uthus” används som benämning för alla byggnader på tomten som inte är själva boningshuset, som till exempel friggebod, förråd.

3. Kan jag få rabatt på villaförsäkringen om jag har ett hemlarm?

Ja, det kan du. Ett installerat larm som är kopplat till larmcentral och godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen ger 10 % rabatt på hemförsäkringens lösöre.

4. Finns det andra sätt att få rabatt på villaförsäkringen?

Gjensidige har tagit fram en bra samlingsrabatt om du har flera olika försäkringar hos dem. Deras försäkringar delas in i två grupper; huvudförsäkringar och övriga försäkringar. Huvudförsäkringarna är; hemförsäkring, villahemförsäkring, fritidshus, bilförsäkring, sjukvårdsförsäkring samt barn- och ungdomsförsäkring.

Samlingsrabatten är:

1 huvudförsäkring + valfritt antal övriga försäkringar = 0% rabatt

2 huvudförsäkringar + valfritt antal övriga försäkringar = 10% rabatt på samtliga

3 huvudförsäkringar + valfritt antal övriga försäkringar = 15% rabatt på samtliga

5. Vad ingår i villaförsäkringens grundskydd och vad finns det för tillägg att göra?

Gjensidiges villaförsäkring har ett starkt grundskydd oavsett vilka olyckor eller skador som inträffar. Grundförsäkringen täcker bland annat hussvamp, egendomsskydd, hyresbortfall till följd av skada, ansvarsförsäkring och Anticimex Skadedjursförsärking. Exakt vad som ingår och vad du kan ha för tilläggsförsäkringar anpassade till just dig kan du läsa mer om här.

6. Hur mycket kostar en hemförsäkring från Gjensidige?

Vad ditt hus kommer kosta att försäkra beror på många olika faktorer som till exempel storlek, byggår och liknande.

Vill du veta vad just din villaförsäkring skulle kosta kan du få ett preliminärt besked här. Har du frågor om hem- och villaförsäkringar kan du kontakta Gjensidiges kundtjänst på 0771-326 326.
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn