HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 4 June 2018

Fotograf:

Så ska blivande föräldrar kunna förbereda sig med hjälp av VR! - Gjensidige

Precis som många andra blivande föräldrar känner ni er förmodligen lite nervösa och oroliga inför förlossningen. Även om man läst på och hört sig runt bland vänner så går det inte att föreställa sig helt hur en förlossning faktiskt går till. Men nu finns det ett sätt att komma riktigt nära verkligheten – genom VR såklart!
Förlossningsfilmen i VR

Gjensidige vill förbereda blivande föräldrar på sin förlossning genom att använda sig av Virtual Reality-teknik (VR). Det här är den första förlossningsförberedande filmen i världen som skildrar en förlossning i VR med syfte att utbilda och minska föräldrars oro inför förlossningen på ett lättförståeligt och äkta sätt.

Den 31 maj släppte Gjensidige Sveriges första förlossningsförberedande film i VR där användaren får följa med under en förlossning – från ankomst till sjukhuset till stunden efter förlossningen.

 För att alla ska få förståelse för hur en förlossning verkligen går till kan ny teknik möjliggöra och öppna upp för att fler blivande föräldrar ska känna sig bekväma och förberedda inför sin förlossning, säger Kristina Müller, chefsbarnmorska, på BB Stockholm.

Se filmen på gjensidige.se/birthualreality. VR-headset beställs från samma adress.

Allt vanligare med VR inom sjukvården

VR beprövas idag inom bland annat KBT-forskning på Stockholms Universitet där människor med sociala fobier, så som torgskräck, får prova VR för att bota sin fobi. VR tros kunna vara ett framgångsrikt hjälpmedel då patienterna utsätts för sina fobier i en trygg miljö.

– Digitaliseringen är idag ett faktum – utbildningen inför förlossningar behöver ligga i fas med utvecklingen och de möjligheter som detta innebär. Genom att filma en förlossning i VR förmedlas en äkthetskänsla som är svår att få fram i befintligt förlossningsförberedande material, säger Lina Winqvist, marknadschef, på Gjensidige Försäkring.

På tal om att vara förberedd

Förlossningsfilmen har alltså som avsikt att användas som förberedande material inför en förlossning. Lika viktigt är det att ni är väl förberedda när ert barn väl har kommit till världen. Här är en trygg barnförsäkring A & O. Gjensidige erbjuder en av Sveriges mest populära sådana och när Konsumenternas Försäkringsbyrå regelbundet jämför marknadens alla barnförsäkringar hamnar Gjensidige i topp. Läs mer om försäkringen här.

I samarbete med Gjensidige

Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn