HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 6 November 2018

Fotograf:

5 saker du bör göra när du är gravid - Gjensidige

När du väntar barn har du förmodligen många tankar och funderingar i huvudet, och du känner dig antagligen både pirrig och lite orolig.  Här är fem saker du bör göra under graviditeten för att förbereda dig inför bebisens ankomst!
1. Köp bara det viktigaste

Under graviditeten är det en god idé att införskaffa lite saker som är bra att ha hemma när bebisen fötts. Du behöver dock inte överdriva med inköpen eftersom du kan köpa det mesta när bebisen kommit. Bra att ha hemma är till exempel blöjor, några bodys och andra kläder, våtservetter eller tvättlappar, babypuder, ett babycrib eller liknande, barnvagn och babyskydd.


2. Fota magen

När du är gravid händer det mycket i kroppen, och en av de kanske mest synliga sakerna är ju att din mage växer. Det kan vara svårt att förstå i efterhand hur stor magen faktiskt var, och att ditt barn faktiskt låg där i. Därför är det roligt att ta bilder på magen under graviditeten, så att du kan se tillbaka på dem sen. Du kan välja själv hur ofta du fotar den. Vissa tycker det är roligt att ta en bild varje vecka, medan andra nöjer sig med att fota magen någon gång i slutet.


3. Förbered dig och din partner inför förlossningen

Det finns många sätt att förbereda sig inför förlossningen på. Ett sätt är att kolla på Gjensidiges ”Birthual Reality”, en förlossningsfilm som är filmad med VR-teknik för att få en så verklighetstrogen bild som möjligt av förlossningen. Här kan du se filmen


4. Laga matlådor

När bebisen väl fötts kommer du med största sannolikhet ha fullt upp, och du och din partner kanske inte kommer prioritera att laga bra mat till er själva. Då kan det vara riktigt skönt att ha matlådor i frysen som bara är att plocka fram när ni inte orkar eller hinner laga middag. Därför bör ni passa på att laga matlådorna innan bebisen föds. Ni kommer förmodligen tacka er själva senare!


5. Teckna en gravidförsäkring

Under graviditeten är det bra att vara förberedd på olika scenarier och  att saker och ting inte alltid går som planerat. Kanske sätter förlossningen igång tidigare än beräknad bf, kanske får du en graviddepression eller så uppstår andra komplikationer du inte förberett dig på. Då är det väldigt tryggt att ha en gravidförsäkring. Gjensidige har en gravidförsäkring som är helt gratis. Teckna den så snart du fått veta att du blivit gravid för ett bra grundskydd för mamman från dag ett i graviditeten, och för barnet från graviditetsvecka 23. Här kan du läsa mer och teckna försäkringen


I samarbete med Gjensidige
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn