HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 12 December 2018

Fotograf:

Bilsäkerhet - 4 saker att tänka på - Gjensidige

Säkerhet är A och O i trafiken. Våra barn är små och har känsligare kroppar än vad vi vuxna har vilket gör att de behöver extra skydd i trafiken. Här är fyra saker som gör stor skillnad för barnets, och din, säkerhet i trafiken.
Barn ska sitta bakåtvända
Detta är något som tåls att upprepas många gånger om – barn ska sitta bakåtvända i bilen så länge de kan, och givetvis i bilbarnstol. Barn som sitter bakåtvänt sitter fem gånger mer säkert än ett barn som sitter framåtvänt, eftersom bakåtvända stolar kan ta kraftiga smällar och även skyddar barnets känsliga huvud och hals.

Barn brukar få plats att sitta bakåtvända tills de är cirka fyra år.


Tänk på krockkuddarna
Sitter ett barn i ett bilsäte där det finns krockkudde måste du koppla ur den. Det gäller oavsett om barnet sitter i babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde. Krockkuddens styrka är nämligen enorm. Först när barnet är 140 centimeter kan det sitta på ett säte med krockkudde.


Välj bilbarnstolar med omsorg
Babyskydd och bilbarnstolar av olika slag ska du välja med omsorg för att få bästa möjliga säkerhet. De ska vara Europagodkända och E-märkta enligt EG-direktiv eller ECE-reglemente 44-03 eller senare version. Prata gärna med personalen i en butik som säljer bilbarnstolar. De brukar ha koll på vad som gäller.


Glöm aldrig bälte
Att använda bälte när man åker både bil och buss bör vara en självklarhet. Vid en eventuell trafikolycka kan bältet vara det som gör att personen klarar sig.


För att vara extra säker är det bra att försäkra familjens medlemmar, och även bilen. Gjensidige har både bra personförsäkringar och bilförsäkringar, och deras barnförsäkring rankas mycket högt på Konsumenternas oberoende test av alla barnförsäkringar på marknaden. Läs mer om Gjensidiges försäkringar här
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn