HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 10 December 2018

Fotograf:

Frågorna de flesta nyblivna föräldrar undrar över - Gjensidige

Att bli förälder är stort och vackert, men även förvirrande och ibland skrämmande. Dessutom har man alltid en mängd frågor. Här är de områden där nybakta föräldrar har som mest funderingar.
1. Amning
Det där med amning är svårt. Många tycker det är tungt och jobbigt i början, och för andra så funkar det inte alls.

Ofta oroar man sig för att barnet inte följer sin viktkurva. Det är även vanligt att ha svårigheter med själva amningen, exempelvis att bebisen inte får ett så bra tag som man önskar. För hjälp och råd kring amningen kan du höra av dig till BVC. 

2. Bajs
Den mest pryda person blir väldigt bekväm med att tala om bajs, så fort de blir föräldrar. Men bajset är även en vanlig orsak till frågor och funderingar. Ofta undrar nya föräldrar om färgen är "rätt" och om bebisen bajsar för ofta eller för sällan.

3. Gråt
De flesta vet att det är normalt att en bebis gråter och skriker en hel del. Men som nybliven förälder är det en lätt att veta vad som är "vanlig" gråt och vad som är ett tecken på något annat.

Vanliga orsaker till gråt är hunger eller trötthet, men det kan även tyda på kolik eller annat magont eller att bebisen håller på att bli sjuk.

Gråt är något de flesta föräldrar kommer vänja sig vid, men om du oroar dig kan det vara skönt att se till att vara bra försäkrad, exempelvis med en barnförsäkring från Gjensidige. Om något mot förmodan skulle hända så kan du vara trygg i att du kan få ersättning.

4. Kräkningar
Precis som bajs är kräkningar en del av vardagen för nyblivna föräldrar. Bebisar kräks ofta när de har ätit och det är i de allra flesta fall helt ofarligt.

Om man som förälder är orolig för att bebisen inte får i sig tillräckligt mycket vätska eller näring kan man höra av sig till barnmorskemottagningen.

5. Sömn
Sömn är ett evigt orosmoment för föräldrar. Det känns aldrig som att man får tillräckligt, men man kan lika gärna känna sig nervös om bebisen för en gångs skull faktiskt sover längre än man förväntat sig.

Här är det viktigt att minnas att sovmönster skiljer sig från barn till barn och att det inte finns ett "rätt" sätt att sova. Konsekvens och att etablera en lugn sovrutin brukar vara ett bra första steg för att förbättra sin bebis sovmönster.

En bra idé för alla oroliga småbarnsföräldrar är att teckna Gjensidiges barnförsäkring. För tro oss, vad du oroar dig för kommer att förändras i takt med att ditt barn växer, men du som förälder kommer aldrig att sluta oroa dig.

Gjensidiges  Barn- och Ungdomsförsäkring ger ditt barn skydd 24 timmar om dygnet, och den gäller både för olyckor och sjukdom. Dessutom är den prisvärd och topprankas av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Här kan du läsa mer om Gjensidiges barnförsäkring!

I samarbete med Gjensidige
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn