HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN Gjensidige

Publicerad 5 February 2019

Fotograf:

Ska du resa med bebis? Tänk på detta - Gjensidige

Ska du resa med din bebis eller ditt barn till ett annat land? Då finns det en del saker att tänka på så ni får en härlig semester fri från sjukdom!
Skydda barnet från andra bakterier

När du reser till ett annat land reser du även till en annan bakterieflora, vilken kan göra barnet sjukt. Det bästa du kan göra för att förhindra sjukdom är att skala, koka eller tvätta/diska det som barnet kan eller ska stoppa i munnen.

Om barnet får i sig främmande bakterier genom mat eller dryck kan hen få diarré och/eller bli uttorkat. Köp alltid flaskvatten istället för att dricka vatten ur kranen, koka nappflaskor och var noggrann med familjens handhygien.

Det är även bra att vara försiktig med att låta främmande människor hålla i barnet eftersom du inte vet vad personen bär på för bakterier. 


För resor till solen  

Säkert solskydd
Det bästa skyddet mot solen är att vistas i skuggan, särskilt mellan klockan 11–14 när solen är som starkast. Det näst bästa skyddet är att täcka huden med kläder. Idag finns det bra UV-kläder för barn som skyddar huden från solens strålar.

Solkräm
Något annat som skyddar huden från solens starka strålar är förstås solkräm. Hud som inte täcks av kläder bör smörjas in med solkräm. Har du köpt en ny solkräm inför semestern som barnet inte tidigare använt? Då är det bra att testa solkrämen på barnet innan resa för att försäkra sig om att barnet inte är känslig eller allergisk mot den.

Lägg inte en filt över vagnen
Bebisar är känsligare för värme än vad vi vuxna är, vilket har att göra med att de inte har förmågan att reglera sin kroppstemperatur som vi har. Vill du skydda vagnen från solljus och insekter bör du inte täcka den med en filt eftersom det kan ge förödande konsekvenser då det gör att värmen stiger snabbt i vagnen. Täck istället vagnen med ett tunt insektsnät.


Glöm inte reseförsäkringen

För en riktigt trygg resa bör ni alltid ha en reseförsäkring tecknad, något som kan ingå i din hemförsäkring. I Gjensidiges hemförsäkring ingår ett reseskydd som gäller för hela familjen i upp till 45 dagar på ett år. Eventuella vårdkostnader betalas utan beloppsbegränsning om du blir sjuk eller skulle råka ut för ett olycksfall på resan. Läs mer om Gjensidiges hemförsäkring här

Har du redan Gjensidiges hemförsäkring och ska ut och resa? Ett resekort är bra att ha med på resan eftersom det intygar att du har en reseförsäkring. Läs mer om hur du får ditt resekort här
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad av Gjensidige angående försäkringar.
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Namn