Publicerad 23 October 2018

Fotograf:

Emma, 33: ”Jag gav mig fasen på att lyckas” - Kickstarta

Vi är nog många som önskar att vi levde lite hälsosammare, men motivationen för att göra ett ordentligt krafttag sitter ofta långt inne. Gamla vanor, lättja och okunskap är ”ursäkter” som gör att vi inte tar steget till förändring. Emma, 33 år, hade hamnat i en ond spiral när det kom till kost och träning, och behövde den där extra knuffen för att ta sig upp och ur. Tillsammans med aktiviteten Kickstart 2018 har hon nu hittat tillbaka till en hälsosam livsstil, och både kämparglöden och viktnedgången är ett faktum. Här delar hon med sig av sin resa!
Vad var anledningen till att anmälde dig till Kickstart 2018?

– Jag var i bra form, åt bra och tränade aktivt för 4 år sedan, men så träffade jag tyvärr ”den berömda väggen”, och efter det har jag inte lyckats bli den välmående person jag var innan min utbrändhet. Ända sedan dess har jag sett hur vågen tickar åt fel håll. Även fast man säger åt sig själv skärpa sig, har jag inte funnit någon motivation. Eftersom jag lever ensam har jag inte heller någon som kan stötta mig när jag behöver det, eller säga åt mig när jag står där i matbutiken och stoppar ner onyttigheter i kundvagnen. Jag hade ett träningskort som jag aldrig hade använt, för att jag orkade helt enkelt inte ta mig till gymmet. Jag kände därför att Kickstart 2018 skulle vara perfekt för mig: ingen som kontrollerar mig fysiskt, varje vecka skulle det rapporteras in vikt och helkroppsbilder till Kickstart-teamet. Jag kunde dessutom inte heller längre skylla på att jag inte orkar gå till gymmet. Bodyweight-banden fanns nu hemma hängdes på dörren, och PT’n fanns i en app i mobilen. Vetskapen om allt detta sammantaget har varit det som har drivit mig att prestera mitt bästa!

Vilka var dina mål?

– Målsättningen var att komma igång med min viktminskning, få ett nytt hälsosamt tänk kring min kost och att komma igång med träningen.

Och hur har det gått; nådde du dem?

– Jag har nu gått ner 8 kg sedan start, vilket är en bra bit på vägen. Målsättningen är att gå ner 10 kg till innan 2018 är slut. Är lite skeptiskt till att jag kommer hinna, men det är också något som driver och motiverar mig. Jag använder mig fortfarande av Modifast där jag varvar måltiderna med Modifast-produkter. Bodyweight-banden tränar jag aktivt med hemma, minst 3 gånger i veckan.

Vad skulle du säga är viktiga faktorer för att faktiskt uppnå sina mål?

– Man måste verkligen vilja till 100% och vara stark för klara de första veckorna av Modifast-metoden. Mina första veckor hade jag liten djävul på axeln som gång på gång sa åt mig att misslyckas. Men jag hade gett mig fasen på att jag skulle lyckas, och succesivt försvann hungerkänslorna, suget efter snabba kolhydrater och socker. I och med det försvann också den lilla djävulen med sitt tjat. Jag var äntligen avgiftad och det värsta i omställningsprocessen var över!

Emma Modifast

Vilka var de största utmaningarna du stötte på under Kickstarta-konceptet?

– Hungern och suget! Att stå emot och att inte smaka. Att gå in i en matbutik första gången under avgiftningsprocessen var otroligt kämpigt. Jag tog det jag skulle ha, och gick snabbt bort till kassan för att komma därifrån.

Hur har du hanterat när du har stött på motgångar?

– Jag fick hela tiden tänka på vad jag hade att vinna och vad jag hade att förlora. Så är det fortfarande. Man måste hela tiden överväga de val man gör. Det gjorde jag inte förut, och därför blev det istället att jag åt en påse godis på kvällen framför teven istället för att hitta ett alternativ som är bättre när man känner av hunger eller har tråkigt. Nu håller jag mig istället sysselsatt på kvällarna så att när jag väl landar i soffan, är jag trött och belåten.

Vilka fördelar tycker du det finns med att köra Kickstarta-konceptet?

– Att du inte är inte ensam, utan har hela tiden ett gäng runt dig i sociala medier som genomför samma omställningsprocess som du själv. Sedan är Modifast-metoden enkel att följa och Bodyweight-bandet är ett enkelt redskap att träna hemma med.

Till vem skulle du rekommendera Kickstarta-konceptet?

– Modifast-metoden och Bodyweight-band passar alla; man som kvinna, gammal som ung!

Har du något tips att dela med dig till de som funderar på köra igång med Kickstarta 2019?

– Skulle du falla för suget så se det inte som ett misslyckande, utan som en bra situation att utvärdera vad det var som gjorde att du föll för suget och undvik att hamna i samma situation igen. Ge inte upp, vi alla har varit där!

Här kan du läsa mer om aktiviteten och anmäla dig till Kickstarta 2019 som startar den 2/1-2019.

Via hashtagen #kickstarta2019 kan du följa andra och själv dela med dig av din förändring! 
Textstorlek 1 2 3

Innehåll