Publicerad 15 November 2018

Fotograf:

Roger, 52: "Jag gick ner 5 kg redan första veckan" - Kickstarta

Roger ville ta tag i sin övervikt, och var trött på att kämpa förgäves utan resultat. Med Modifast-metoden hittade han ett sätt som gav snabbt resultat, och som passade hans livssituation perfekt. Här berättar han mer om sin upplevelse, och om planerna för att nå nästa mål.




Vad var anledningen till att anmälde dig till Kickstart 2018?

– Jag var överviktig och ville gå ner i vikt. När man kör en sån här metod händer det mycket i början, och för min egen del behöver jag gå ner mer än 0,5 kg i veckan för att känna den där pushen att fortsätta. Med Modifast-metoden gick jag ner 4,5-5 kg bara första veckan. Det gjorde det mycket lättare att fortsätta sen, och jag blev mer motiverad.

Vilka var dina mål?

– Som första mål ville jag gå ner runt 20 kg på 6 veckor, men efter ett tag förstod jag att det var lite väl högt. Jag lyckades dock gå ner 15 kg, så jag nådde nästan målet. Jag ville också börja äta bättre rent generellt, och det tycker jag att jag lyckats med. Det som är bra med Modifast är man kan styra mycket själv, och ersätta bara en eller två måltider för att inte känna hungerkänslor. Ett mål var också att bli starkare i kroppen med hjälp av träningen då jag har lite ont i ryggen.

Hur gick din träning?

– Träningen kunde inte vara lättare. Jag fick information varje vecka om hur jag skulle träna. Bland annat var det snabba promenader som skulle göras varje dag. Först kortare, sedan lite längre, vilket var kanonbra. Träningen med Bodyweight® banden bygger ju på din egen kroppsvikt, så det var bara att följa i deras mobilapp exakt hur mycket och hur länge jag skulle träna. Passen med banden var bara cirka 20 minuter per gång vilket kändes väldigt bra. Sedan körde man även ”veckans utmaning” som var riktigt kul. 

Hur långt har du kommit i din målsättning?

Jag ligger kvar där jag slutade, men jag har ett långsiktigt mål som jag ska börja jobba på nu. Till sommaren vill jag gå ner 15 kg till. Mitt första mål var bara ett delmål, och sommaren är mitt slutgiltiga mål. Jag kommer fortsätta att köra Modifast-metoden för att nå dit, eftersom det har funkat så bra hittills.

Roger Modifast

Vad skulle du säga är viktiga faktorer för att faktiskt uppnå sina mål?

Dels att vara disciplinerad, och hålla fast vid metodens olika faser. Börjar man fuska lite grann så är det nog lätt att det rinner iväg och ut i sanden. Även att röra på sig hela tiden ihop med kosten – träningen gör stor skillnad. Man når sitt resultat snabbare, och det blir ett bättre resultat.

Vilka var de största utmaningarna du stötte på under Kickstarta-konceptet?

I början var det extra svårt att komma in i själva metoden, eftersom man uteslöt all vanlig kost. Det gjorde att man tänkte på mat hela tiden! Men det gjorde också att man uppskattade att äta ”bara” en sallad sen. Man får bara gilla läget och köra på!

Vilka fördelar tycker du det finns med att köra Kickstarta-konceptet?

Att man får ett snabbt resultat, vilket gör att motivationen håller i sig. Modifast-rätterna är dessutom riktigt goda och har en bra variation, vilket gör det enklare. ”Barsen” smakar nästan som godis! Det som är en stor fördel är att det inte är så tidskrävande. Man kan verkligen uppnå bra resultat med bara kosten, det blir inte samma krav på att man måste träna flera timmar om dagen, utan det går att få en förändring trots att man har ont om tid. Den tidseffektiva träningen var också väldigt bra för mig som är ensamstående med två barn!

Vem anser du att denna aktivitet skulle passa för?

Alla människor! Särskilt då de som har en övervikt, och vill förändra sin ohälsosamma livsstil. Det är bara att hoppa på! Du kommer inte att ångra dig.

Här kan du läsa mer om aktiviteten och anmäla dig till Kickstarta 2019 som startar den 2/1-2019.

Via hashtagen #kickstarta2019 kan du följa andra och själv dela med dig av din förändring! 




Textstorlek 1 2 3

Innehåll