Hela denna sida är en annons från Familjeliv

Publicerad 14 February 2020

Fotograf:

5 fördelar med att använda en matte-app

Skärmtid behöver inte betyda dötid. Med hjälp av en högkvalitativ och kreativ matte-app kan ditt barn prestera bättre, lättare, och därmed få det roligare i skolan.
Digitala hjälp- och läromedel har utvecklats något enormt de senaste åren, och i dagsläget har de flesta barnfamiljer tillgång till en mobilskärm eller surfplatta att ladda ner appar till. En matte-app för barn är därför ett perfekt verktyg för barn som vill träna hjärnan och bli bättre på matte – och det finns hur många som helst att välja mellan. 

5 fördelar med att använda en matte-app 

1. En bra matte-app fungerar som en riktigt pedagogisk lärare

Genom ett innehåll i form av exempelvis animerade videos och tusentals varierade övningar kan ditt barn få läxhjälp hemma med hjälp av apparna. Vi kan alla tänka oss hur knapp tiden kan vara för en ensam lärare i ett klassrum med 25-30 väldigt olika elever, men en matte-app har all tid i världen för just ditt barn!

2. Kopplar matematiken till barnets verklighet

En matte-app kan vara tilltalande just därför att den är en app – med andra ord något som våra barn är väldigt bekväma och hemtama med. Det digitala formatet lockar ofta barnet till att utforska innehållet och kan i sig vara en genväg till att göra matten roligare och mer äventyrlig. En riktigt bra matte-app är också bra på att koppla övningar och exempel till barns verklighet och vardag. På så sätt levandegörs matematikundervisningen så att den bli lättare att ta till sig.

3. Innehåll baserat på forskning

Seriösa matte-appar är utformade tillsammans med erfarna lärare, pedagoger och forskare med stenkoll på kursplaner och de senaste rönen kring barns lärande och utveckling. Det kan vara en trygghet för dig som förälder, som kanske själv lätt blir osäker när det är dags att hjälpa ditt barn med läxan. 

4. En matte-app kan ge skräddarsydd läxhjälp

En riktigt bra matte-app kan forma undervisningen utifrån ditt barns specifika behov. På så sätt individualiseras matematikundervisningen på ett sätt som kan vara svårt att få till i skolmiljön. 

5. Räkna matte när förutsättningarna är som bäst

En solklar fördel med att ha konstant och omedelbar tillgång till förstklassig mattehjälp är att du och ditt barn själva kan välja när och hur ni ska räkna matte. Vi är alla olika, och det är verkligen inte så att just skolans klassrum klockan 8.00 är den bästa miljön för alla.

Bild: IStock
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Välkommen till Läxhjälpen

Här på Läxhjälpen hittar du tips och inspiration som underlättar när du och ditt barn ska hjälpas åt med läxor och studier inför prov.