Publicerad 16 August 2018

Fotograf:

Så vet du om ditt barn har fått löss - Lusjakt

En farhåga hos nästan alla föräldrar är att ens barn ska få löss. Inte bara för att själva lössen kan upplevas som otäcka, äckliga och irriterande – utan främst för att ens barn får lida av det obehagliga kliandet. Är du osäker på om det verkligen är den fruktade lusen som är på besök? Här är några vanliga tecken och sätt att ta reda på det.
1. Den vanligaste reaktionen på huvudlöss är klåda i huvudet och mjäll-liknande prickar i håret. OBS, för att vara säker på att du har huvudlöss måste du ha upptäckt löss i håret. 

2. Märker du att det börjar klia i ett barns eller ditt eget huvud, bör du omedelbart leta efter gnetter och löss i hårbotten. Bästa är att göra detta i ett väl upplyst rum och med hjälp av en luskam eller fingrarna dela upp håret från hjässan till nacken och leta efter små vita prickar.

3. Svart puder på kudden eller kragen kan vara lusens avföring eller ömsade lusskinn.

Hur blir man av med löss?

Om du har upptäck att ditt barn har löss bör du  behandla med lusmedel för att bli av med lössen. Läkemedelsverket rekommenderar medicintekniska produkter som till exempel Linicin. Linicin är en serie medicintekniska produkter som förebygger och behandlar löss.


lusfri zon barn

Klicka här för att läsa mer om Linicins produkter!


I samarbete med Linicin

meda_logo (kopia)

Linicin är medicintekniska produkter mot huvudlöss, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, A Mylan company.

Advertisement
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Linicin 15 min Solution

Linicin 15 min Solution kan användas av hela familjen. Tack vare den milda men ändå effektiva sammansättningen kan till och med små barn, från sex månaders ålder, lusbehandlas. Produkten är dessutom säker att använda under graviditet och amning.

Linicin Prevent 100 ml

Med Linicin Prevent Spray kan du ligga steget före och förhindra att lössen sprider sig till ditt eget eller dina anhörigas hår.

Linicin 10 min Schampoo

Linicin 10 min Shampoo är till för dem som har bråttom. Det är en säker och effektiv behandling som kväver lössen och förhindrar utvecklingen av gnetter. Ger inte upphov till resistens.