Publicerad 23 August 2018

Fotograf:

5 tips för att få små barn att somna och sova gott hela natten – NATUSAN®

Att få ett litet barn i säng och sedan sova bra hela natten kan verkligen vara en utmaning. A och O är att skapa en rutin som fungerar och gör att barnet känner igen proceduren varje kväll.
Så många timmar sömn behövs

I takt med att barn blir äldre och mer självständiga är det lätt att tänka att de är större än vad de faktiskt är. Småbarn har till stor del precis samma behov som bebisar. De behöver fortfarande uppmärksamhet, mysiga stunder och mycket sömn. Små barn behöver faktiskt så mycket som 12-14 timmars sömn per dygn, oftast 11-12 timmar på natten och 1-3 timmar på dagen.

Tips för en god sovrutin

De flesta småbarn sover hela nätterna, men förändringar och andra stressande händelser, som att byta från spjälsäng till vanlig säng, resa eller sjukdom, kan göra att de i perioder sover sämre.

Här är 5 tips för att ditt barn ska få den sömn och vila hen behöver:

1. Skapa ett regelbundet sömnschema för vila på dagen och när barnet går och lägger sig på kvällen (undvik vila sent på eftermiddagen).

2. Inför en kvällsrutin på 20-45 minuter så att barnet varvar ner och kommer till ro.

3. Se till att det är mörkt, svalt och tyst i rummet.

4. Barnet ska vara sömnigt men fortfarande vaket när det är dags att gå och lägga sig.

5. Spara den kvällsaktivitet barnet tycker bäst om till sist.

Kicka här för att komma till NATUSAN®
Textstorlek 1 2 3

Innehåll

Natusan® Bedtime Baby Oil

Skyddande och återfuktande barnolja med den avslappnande doften NATURAL CALM®. Smörj in din bebis för att återfukta huden direkt efter badet eller när huden känns torr.

Natusan® First Touch Baby Oil

Skyddande och återfuktande babyolja speciellt framtagen för nyfödda. NATUSAN® first touch baby oil ger huden ett bra skydd och passar även perfekt för babymassage.