Innehåll

Publicerad 21 October 2015

Fotograf:

”Ni mammor är viktigare än någonsin”

Danny Saucedo tror att hans egen mamma hade behövt Mammaboosten när han var liten. Nu vill han stötta landets alla mammor – och lyfta de utmaningar de stöter på.
– Att boosta morsor känns som något man gör alldeles för sällan. Jag kommer själv aldrig att bli mamma, men jag vet hur dränerande det kan vara och tror att all push och hjälp man kan få är välkommen.

Vill lyfta utmaningarna
Danny växte upp med sin mamma Patricia och bror Leandro på Södermalm i Stockholm. Patricia tog bussen till sitt lärarjobb i Norrtälje varje dag och arbetade ofta som tolk på kvällarna.
– Min morsa är ett exempel på en ensamstående mamma som fick jobba väldigt hårt. Någonstans slutade hon leva när hon fick mig och min bror. Hon jobbade och jobbade och mammarollen blev hennes kall i livet. Jag säger inte att det är sunt, men så var det – och hon är helt jävla världsbäst.
På årets Mammaboosten hoppas Danny få bjuda på både underhållning och djupare samtal med publiken.
– Jag vill inte att vi bara ska prata om det positiva med att vara mamma utan att vi också låter de svåra frågorna bubbla upp. Jag tror till exempel att det är vanligt att mammor känner att spontaniteten i livet försvinner och att man plötsligt inte kan göra saker för sin egen skull. Sedan känner man skuld över att man ens vill göra saker för sin egen skull.

Hur är din relation till din mamma i dag?
– Vi är väldigt nära. Jag älskar henne otroligt mycket och försöker att stötta henne och få med henne på saker. Hon kan tyvärr inte komma till showen eftersom hon är hemma i Bolivia i ett par månader. Men hon hade nog ändå behövt det mer när jag var ett år och brorsan var två, då var det mycket.

Vad ser du fram emot mest med showen?
– Jag ser fram emot att interagera med mammorna i publiken, att få möta deras blickar, leenden och tårar. Jag ser det här som en chans att göra Mammaboosten till ett stöd för mammor när det behövs som mest. Med tanke på vart vi är på väg är det mer aktuellt än någonsin.

Hur menar du då?
– Vi står inför väldiga utmaningar i samhället, och mammor – och de pappor som finns med i bilden – har en otroligt stor inverkan på vår utveckling. Det låter så klyschigt att jag spyr lite i munnen när jag säger det, men mammor har verkligen den viktigaste rollen i världen. No pressure, men det är ni som skapar oss, som fostrar nästa generations söner och döttrar, och som i längden bestämmer hur världen ser ut.

Det låter ändå som lite pressure?
– Ja, det gör det nog. Jag får slipa på det till showen.

Mammaboosten The Show går av stapeln den 20 november på Stockholm Waterfront – köp din biljett HÄR!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: ”Ni mammor är viktigare än någonsin”
Logga in
Bli medlem

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll