Innehåll

Publicerad 27 June 2016

Fotograf:

”Jag hanterar föräldraskapet genom att skämta om det”

I november kör Thomas Järvheden sin andra runda med Mammaboosten. Precis som förra året kommer han dela med sig av sina tankar om föräldraskap – och nu har han fått ny inspiration i form av ett tredje barn.
I förra årets Mammaboosten gjorde Thomas Järvheden succé med sin standup där han diskuterade föräldraskapets utmaningar. Nu ser han fram emot att återvända till showen i november.
– Förra årets Mammaboosten var bland det bästa jag har gjort. Eftersom alla där var mammor var det lätt att rikta in sig humormässigt. Publiken var grym och folk skrattade så att de fick andnöd, så jag är väldigt glad över att få komma tillbaka.
Thomas tycker att standup blir som bäst när man utgår från sin egen situation. Som nybliven trebarnspappa har han mycket gemensamt med mammorna i publiken, inte minst det hysteriska pusslandet som föräldraskapet kommer med.
– Ibland kan det låta som att jag gnäller, men jag hanterar föräldraskapet genom att skämta om det. Skulle jag på riktigt haka upp mig för att jag inte har tid att jobba eller sova skulle jag bli galen. Men ibland funderar jag faktiskt på hur det kan vara möjligt att samhället består av folk som både har barn och jobbar – det känns som ett skämt.

Nu med Danny och Renée
2014 ledde Thomas Mammaboosten tillsammans med Petra Mede och Andreas Lundstedt. I år tar Renée Nyberg och Danny Saucedo i stället plats på scenen.
– Vår artistbransch är rätt liten så jag har jobbat med både Renée och Danny tidigare och det ska bli jättekul att göra det igen. Man hade kunnat tro att folk som är så pass kända ska vara lite dryga, men det är snarare så att man tänker ”Herregud vilka trevliga människor”.

Kan du avslöja något om vad du kommer att bjuda på under showen?
– Jag funderar på att kuppa en av Dannys låtar. Sedan kanske jag kan få honom att sjunga en av mina låtar också, men jag vågar inte säga mer förrän jag har fått med honom på tåget.

Stämmer det att du skriver på en bok som du kanske kommer att läsa ur på showen?
– Ja. I boken samlar jag och kommenterar det roligaste som har skrivits på Familjeliv.se. Det är både sådant som redan cirkulerat runt i sociala medier, som den desperata kvinnan vars sambo smygäter hennes akvariefiskar, och mer okända knastrådar som jag har hittat. Vi får se vad jag väljer att läsa upp.

Vad ser du fram emot mest med årets Mammaboosten?
– Att stå framför den här publiken igen. Om årets mammor är något som förra årets kommer det att bli en storslagen kväll.

Mammaboosten The Show går av stapeln den 20 november på Stockholm Waterfront – köp din biljett HÄR!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: ”Jag hanterar föräldraskapet genom att skämta om det”
Logga in
Bli medlem

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll