6 saker att använda istället för ströbröd

Det finns flera goda saker du kan ersätta ströbröd med, läs våra 6 bästa tips om vad du kan använda istället.

Du kan ersätta ströbröd med nötter, kex och quinoa
Du kan ersätta ströbröd med nötter, kex och quinoa

En står där mitt i baket eller med nävarna nerkörda i köttbullssmeten och ska hälla i ströbrödet…… Och så är det slut! Skicka iväg den som råkar vara närmast till en matbutik, eller använd våra tips om vad du kan använda istället för ströbröd.

Vare sig du har slut på ströbröd eller vill du testa något annat för att se vad som händer med smaken, så har vi samlat några tipps på vad du kan använda istället för vanligt ströbröd.

Använd kokosflingor istället för ströbröd

Ska du baka kaffebröd kan kokosflingor vara ett bra alternativ till det vanliga ströbrödet. Det blir saftigare och du får en trevlig smakförstärkare till sockerkakan.

Osockrade cornflakes

Osockrade cornflakes fungerar jättebra att strö en form med. Ger en fin och riktigt krispig yta. Alla typer av flingor som är osockrade går bra att använda. Mixa eller kavla mellan två kökshanddukar till önskad grovlek.

Havregryn kan du ersätta ströbröd med

Havregryn fungerar bra som ersättning till ströbröd när du ska använda det till kött. Däremot blir det inte krispigt på samma vis som vanligt ströbröd och fungerar sämre att strö brödformar med. Glutenfritt är det dessutom.

Testa quinoa

Quinoa fungerar faktiskt riktigt bra som ersättning för ströbröd. Koka det och sprid ut det och låt det torka innan du använder det. Du kan rosta det och tillsätta salt, peppar och örter innan du använder det att strö matbrödsformen med eller blandar det i färsen. Ett spännande alternativ att testa fram nya smaker och texturer med.

Använd kex istället för ströbröd

Kex som Ritz eller Digestive blir bra ströbröd när man krossar dem. Du kan till och med blanda lite kexrester du har hemma, slänga i det i mixern och få ett bra ströbröd till bakningen. Tänk bara på vilken typ av mat du ska ha kexsblandningen i. Lite saltare till mat och lite sötare till kaffebrödsbaket.

Ersätt med nötter

Nötter av olika slag går bra att mixa ner och blanda i färs eller strö en form med. Allt beroende på vad du ska laga för något och hur du vill att det ska smaka. På köpet får du med en massa nyttiga fetter som vi alla behöver.

Läs mer matartiklar:

Scones utan mjölk

Grönsaker lista