Extremt sötsugen? Här är 5 snabba recept

STOPP! Sötsuget kommer hit – men inte längre. Här är 5 snabba recept att sno ihop på studs.

Sno ihop en snabb kladdkaka. Foto: Unsplash
Sno ihop en snabb kladdkaka. Foto: Unsplash

5 snabba recept när du är riktigt sötsugen

1. Chokladbollar
Vi börjar med en riktig klassiker. Det bästa med chokladbollar är att man oftast har alla ingredienser hemma, att det tar max 10 minuter att slänga ihop och självklart det goda resultat som blir när du rullat klart bollarna.

Ta mig till ett recept! >>

2. Bananbröd
Ett populärt "bakverk" som varit på mångas läppar den senaste tiden. Perfekt om du har några gamla bananer som bara ligger och skräpar i fruktskålen. Skiva upp bananbrödet och bre på lite smör eller servera med jordnötssmör och havssalt. Eller ät det som det är! Vi lovar, du kommer förstå varför bananbrödet blivit så populärt.

Ta mig till ett recept! >>

3. Scones
Om du serverar dina scones med cream cheese och sylt så kommer garanterat sötsuget att dämpas. Få ingredienser, går extremt snabbt att göra och blir alltid sjukt gott! Perfekt om du är lite hungrig på kvällskvisten. Gör dig en kopp te till så har du det ultimata kvällsmålet.

Ta mig till ett recept! >>

4. Kladdkaka
Det finns nog en anledning till varför kladdkakan blivit en favorit i de svenska hemmen. Den är både enkel och riktigt riktigt god. Inga ovanliga ingredienser så det mesta kan du säkert gräva fram ur skafferiet. Kladdkakan är perfekt när sötsuget smyger sig på och du vill baka något snabbt! Om du inte orkar vänta på att kakan ska gå klart i ugnen så är smeten faktist också ganska god.

Ta mig till ett recept! >>

5. Skogsgodis (även kallat rövargodis)
Rör ihop havregryn, socker, smör och kakao. Tillsätt eventuellt lite vatten. Kör in i micron. Ingredienserna kan du höfta lite – och även ha i en liten liten nypa salt!