"Min man filmade mig i smyg" – läs relationsexpertens svar

Läsaren hittade filmer på sig själv när hon och partnern har sex. Att filma någon i smyg när man har sex är ett sexuellt övergrepp. Här är relationsexpertens svar på läsarens fråga.

Genrebild. Personerna på bilderna har inget med texten att göra. Foto: Unsplash / Unsplash
Genrebild. Personerna på bilderna har inget med texten att göra. Foto: Unsplash / Unsplash

Läsarfråga: "Hur ska jag känna mig trygg med honom igen?"

Hej!

Min man och jag har på väldigt många sätt ett underbart liv tillsammans. Tyvärr finns det ett beteende hos min man som återkommit vid flera tillfällen. Det började för flera är sedan då jag hittade gömda porrfilmer. Jag tyckte det var väldigt jobbigt och vi pratade ut om detta. Ett år senare hittade jag nya filmer. Vi pratade igen, senare upptäckte jag att han porrsurfat. Vi pratade igen, han bad om förlåtelse och skulle inte göra det igen, men något år senare hittade jag bilder på mitt underliv på hans dator. Jag blev helt förtvivlad. Nu har jag hittat filmer som han tagit i smyg i vårt sovrum när vi haft sex – jag känner mig otroligt kränkt och väldigt ledsen över att han ljugit. Nu vet jag inte om jag orkar fler ursäkter och löften, hur kan jag lita på honom och känna mig trygg igen tillsammans med honom?

Relationsexperten: "Din man behöver professionell hjälp"

Hej!

För det första så vill jag säga att hans beteende inte har något med dig att göra, det vill säga hur mycket han älskar dig, eller om du är tillräckligt sexig etc. Han har fastnat i ett beroende som egentligen har väldigt lite med själva handlingen att göra, utan snarare är det nog så att hans handling står för något, ofta en ensamhet, som kanske funnits långt innan ni blev tillsammans.
Du behöver alltså inte känna dig mindre värd, däremot förstår jag att du känner dig kränkt av att han filmat dig i smyg. Det är inte okej och där behöver du vara tydlig med att sätta en gräns.
Din man behöver professionell hjälp med detta, så jag föreslår att ni letar upp någon som har kompetens kring beroende av detta slag.

Varma hälsningar Charlotte Sander, relationsexpert