Publicerad 6 October 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med Toyota Så blir ni bäst på långa bilresor
Höstlov, jul och sportlov närmar sig med stormsteg. Även i vinter kommer många av oss semestra hemma i Sverige, med bilen som främsta färdmedel. Se till att ni har rätt familjebil, som den rymliga Toyota Proace City Verso, och framförallt; kör försiktigt!

Bil ger frihet och flexibilitet. Särskilt som läget är just nu. Att bila långt med små barn kan dock vara en prövning för både tålamod och uthållighet. Vi listar våra 5 bästa knep för en behaglig bilresa!

1. Kör en familjebil
Välj bil efter familjens behov och storlek. En bra familjebil ska vara rymlig, säker och bekväm. I takt med att familjen växer kan ni behöva byta bil. En nyhet för barnfamiljer är Toyota Proace City Verso - en 7-sitsig bil som uppfyller alla kriterier om hur en familjebil ska vara. 

2. Res vid rätt tidpunkt
Med små barn i familjen är rätt vald tidpunkt central för er reseupplevelse. Här gäller det att planera in resan efter sov- och mattider. Påbörja resan när den lilla är mätt, trött och torr. Kanske direkt efter lunch när de flesta småbarn sover middag, eller kvällstid när barnen är kan koppla av i baksätet.

Vill du köra bränslesnålt? Här kan du läsa om nya familjebilen Toyota Proace City Verso!

3. Dela upp resan i etapper
Förbered resan genom att planera var och hur ofta ni ska stanna. Dela upp resan i etapper. Sex timmar i bil är en evighet för ett barn, men om ni delar upp resan i tre etapper kan barnet få en uppfattning om hur långt det är kvar till nästa stopp i alla fall.

Många i familjen? Här kan du läsa om nya familjebilen Toyota Proace City Verso med plats för sju.

4. Packa smart


Packningen är ett kapitel för sig, här krävs planering och eftertanke. Och en bil med rymligt bagageutrymme. Toyotas nya familjebil har ett stort och flexibelt bagageutrymme som med enkla manövrar kan göras ännu större. Alla passagerarsäten är nämligen fällbara. Dessutom finns det gott om smarta förvaringslösningar.

5. Turas om
Är ni två vuxna i bilen? Byt då av varandra och turas om att köra. Körupplevelsen av Toyota Proace City Verso vill man gärna dela med sig av! Det är nämligen en alldeles särskild känsla. Med alla tekniska finesser som man kan önska, som Head-up display, parkeringsassistans, Pro Touch med 3D-navigering, blir resan både smidigare och roligare.

FAKTA/ TOYOTA PROACE CITY VERSO
Familjebilen nr 1
Alla ska med! 7 vuxna kan resa bekvämt
Säker resa - alla standardsäkerhetsfunktioner ingår!
Låga utsläpp och klassens bästa bränsleekonomi
Smarta förvaringsmöjligheter

Här hittar du mer information om Toyota >>
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Så blir ni bäst på långa bilresor
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll