Publicerad 9 October 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med Toyota Olika fritidsaktiviteter gynnar barns utveckling
Så här en bit inpå höstterminen är vardagslogistiken i full gång med hämtningar och lämningar från tidig morgon till sena kvällen. Men det kan löna sig! Ny forskning visar att flera olika aktiviteter är gynnsamt för barnets fortsatta idrottande. Med nya familjebilen Toyota Proace City Verso går det lättare!

Många barn slutar idrotta redan vid elvaårsåldern. Vi vet att föräldrars engagemang och inflytande spelar stor roll. Därmed inte sagt att vi ska stressa våra barn till nya aktiviteter i ett redan tajt schema. Snarare handlar det om att ha en öppenhet och inte låsa sig vid bara en eller två sporter under skolåren. 

"Många barn slutar idrotta
 vid elvaårsåldern"

Hur mycket vi kan engagera oss handlar till stor del om logistik och transport. En bra familjebil med utrymme för kompisar och hockeytrunkar kanske inte är avgörande, men underlättar betydligt! Toyotas nya familjebil Toyota Proace City Verso har plats för upp till 6 passagerare och ett bagageutrymme som rymmer det mesta.

Testa er fram


Låt hen prova sig fram i utbudet av aktiviteter. Genom att testa flera sporter blir barnet modigare, får bättre självförtroende och riskerar inte att lägga av för tidigt. Den slutsatsen gör man i undersökningen om barn och idrott, gjord av Strategi2025*.

Forskare kan även konstatera att fler aktiviteter är bättre än inga aktiviteter alls. Barn som inte tränar mår och presterar sämre i skolan. Förutom motion är tillit och gemenskap andra viktiga faktorer som kommer med idrotten.

Hur många aktiviteter är lagom?

Vad som är rätt mängd aktiviteter för just ditt barn vet bara du och barnet. Två till fyra gånger i veckan är inte ovanligt för barn i skolåldern, men de allra flesta behöver ett par lediga eftermiddagar och kvällar i veckan för återhämtning, skolarbete och kompisar. Det är inte antalet träningstillfällen som räknas utan möjligheten att få testa och utvecklas som är gynnsamt för barnets fortsatta idrottsutövande, enligt undersökningen. Toyota, vars vision är ”Alla individers rätt till frihet och rörelse”, vill uppmuntra till en aktiv fritid och genom den nya familjebilen Toyota Proace City Verso ge barnfamiljer de bästa förutsättningarna att bemästra vardagslogstiken. Läs er om Toyota här>>

En rymlig familjebil är en förutsättning i vardagspusslet! Nya Toyota Proace City Verso rymmer upp till sju vuxna och har klassens bästa bränsleekonomi.

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Olika fritidsaktiviteter gynnar barns utveckling
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll