Publicerad 13 July 2011

Fotograf:

Sexologen: Så gör ni får att få lusten tillbaka

Alla vill ha det perfekta sexlivet, men i verkligheten blir det inte alltid så. Pressen förstör stämningen och lusten försvinner. Sexologen tipsar om vad ni ska göra för att få lusten tillbaka. 
"Hur gör man för att väcka lusten igen? Det känns som om man alltid är för trött, för stressad eller har för mycket att göra", skriver en mamma i Familjelivs forum.

I forumet pratas det mycket om lust och avsaknad av den. Många småbarnsföräldrar upplever att sexlusten kan vara svår att locka fram i vardagen och ser semestern eller långledigheten som en period där man vill få till det.

Sexologen Sara Dahlin anser att det handlar om att underhålla känslan.

– Det är som med träning, man måste underhålla sina muskler, annars förtvinar de. Det är samma sak med lust. Den måste underhållas. Man kan se semestern som en källa för ökad lust och sex, men man ska satsa på att bygga upp stämningen under hela året, säger hon.

För att komma i stämning är det en fördel om man vet vad man själv njuter av, menar Sara Dahlin.

– Vad tycker jag om, vad tänder mig och min lust? Man ska inte ha sex bara för att kunna säga det till vänner och bekanta – utan för sin egen skull. Att jämföra sig med andra och hur man tror att de har det ökar bara pressen, säger hon.

Sexologen: Låt den sexuella stämningen öka under dagen

Ett sätt att bygga en lustfylld stämning är att börja redan på förmiddagen och låta den sexuella spänningen öka successivt under dagen. Man kan till exempel skicka sexiga sms eller mejl till varandra. Har det varit stressigt under dagen kan en massage på kvällen vara uppskattad. 

Det är viktigt att ta i varandra, smeka varandra över hela kroppen. Titta varandra i ögonen. Sara Dahlin ger också rådet att kyssas mycket. Och att lukta på varandra.

– Man ska inte vara rädd för naturliga dofter. Vi tänder på ursprungliga lukter, så skippa parfymen efter att du badat eller duschat, säger hon.

Men sen så är det ju faktiskt så att lusten ibland inte finns där. Då ska man inte stressa upp sig i onödan.

– Det är helt naturligt att inte alltid vara sugen. Det är inget att oroa sig för, avslutar Sara Dahlin.

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 8 galna platser du måste ha sex på – minst en gång i livet
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Sexologen: Så gör ni får att få lusten tillbaka
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll