Publicerad 8 October 2012

Fotograf:

Pojke eller flicka? Här är 10 myter som gör det roligt att gissa

Vem är det där inne? En pojke eller en flicka? Även om båda könen såklart är lika välkomna kan du kanske inte låta bli att undra. Här är 10 myter som gör det roligt att gissa bebisens kön!
Det finns mängder av fantasifulla sätt som hjälper dig att gissa om du väntar en flicka eller en pojke. Självklart finns det ingen vetenskaplig metod att ta reda på könet på ditt barn, förutom att göra ett ultraljud men inte ens då kan du vara 100 procent säker. Men det skadar ju inte att ta hjälp av lite skojiga metoder, för vem vet, kanske gissar ni rätt. Annars har det varit ett kul tidsfördriv medan du väntar på det verkliga avslöjandet.

10 myter som kan hjälpa dig att gissa barnets kön 

1. Vilken kind har du mot kudden?
Det sägs att hur du sover kan avslöja vem som bor i din mage. Sover du helst på din vänstra sida väntar du troligen en pojke, medan om du väljer att ha höger kind mot kudden är det en flicka.

2. Har du huvudet i toaletten?
Ja, då är det troligt att du har en lite tjej i magen. Är du mycket illamående speciellt på morgonen sägs det tyda på det, medan om du inte mår så värst illa väntar du en liten grabb.

3. Skönheten kommer inifrån?
Torra händer sägs innebära att det finns en liten pojke i din mage, medan mjuka händer och tonårshy sägs innebära att du väntar en tjej. Enligt gammalt skrock så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet.

4. Sött eller salt?
Vilket väljer du: chipsoman eller godisgris? Väljer du salt bär du på en liten pojke, medan cravings efter godis och glass brukar betyda att du väntar en flicka.

5. Vart pekar magen?
Om man kan se att du är gravid bakifrån sägs det att det bor en liten tjej inuti dig, medan om magen står ut blir det en pojke som tittar ut.

6. Hur är babyns puls?
Lyssna extra noga nästa gång du är hos barnmorskan. Om barnets puls slår fler än 140 slag per minut sägs det att du väntar en tjej. Om pulsen är lägre än 140 slag, väntar du en kille.

7. Vilket bröst är störst?
Att brösten växer under graviditeten är vanligt. Men visste du att om du kan se skillnad på storleken kan du också tyda vad som finns i din mage. Är ditt högra bröst störst väntar du en flicka, är det det vänstra är det en pojke.

8. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.

9. Har du halsbränna?
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. 

Foto: George Rudy/Shutterstock.com

Källa: Parents.com och parenting.com 

LÄS ÄVEN: 20 saker du aldrig trodde du skulle säga – innan du fick barn

Stockholms blodbad? Det är "bara" den månatliga påminnelsen om hur jävligt det är att vara kvinna. Därför har vi listat några tips på hur du lindrar din mensvärk och PMS. Se mer i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Pojke eller flicka? Här är 10 myter som gör det roligt att gissa
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll