Har du blivit ghostad? 3 tecken som avslöjar

Har du blivit ghostad av ditt ragg? Ta reda på det här!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Vad betyder "ghosta"?

Att "ghosta" någon betyder att man umgås eller dejtar någon och sedan helt utan förvarning "försvinner" ut ur relationen – utan att egentligen säga någonting. Parten som försvinner ur relationen svarar oftast inte på sms, samtal och går alltså inte få tag på. Personen i fråga har inte lämnat några som helst andra tecken på att hen inte vill fortsätta att umgås.

Att bli ghostad lämnar många frågetecken

Att bli ghostad kan vara väldigt frustrerande för den som blir utsatt eftersom hen lämnas med många frågetecken och aldrig får något direkt avslut. Allt man undrar är bara; Vad hände egentligen?

Många har både ghostat och blivit ghostade

De flesta har under sitt liv antingen ghostat eller blivit ghostade och det är ett relativt vanligt icke-korrekt beteende. Personer som är flyktiga eller konflikträdda kan ha svårt att ge relationen ett värdigt avslut. Kanske på grund av att hen är rädd för hur du ska reagera, rädd för att såra dina känslor, eller helt enkelt inte bryr sig om hur du känner. Oavsett vilken anledning som finns, är detta egenskaper som inte är värst charmiga hos en ändå, så du kan skatta dig lycklig som blev exponerad för de otrevliga egenskaperna i ett tidigt skede och inte behöver ödsla någon mer dyrbar tid på just den relationen.

Så vet du om du har blivit ghostad

1. Hen svarar inte på sms eller samtal

Du försöker inte vara för på men det blir ändå att du har skickat sms på sms nu - alla obesvarade. Hen svarar inte heller när du ringer och egentligen vill du ju vid det här laget bara förklara varför du har ringt så många gånger. Det känns ovärdigt. Har det gått längre tid än en månad och hen inte har svarat kan man konstatera att hen håller på och ghostar sig ur relationen.

2. Du ser hen på sociala medier

Det kan ju faktiskt vara så att det har hänt något och hen inte har möjlighet att svara i sin telefon. Din orolighet är då befogad, MEN du ser på instagramhändelser att personen du febrilt försöker få tag i inte alls verkar sitta i någon livshotande nödsituation utan sitter och fikar på stan med några kompisar??? Okej, the ghosting is real.

3. Olästa meddelanden på messenger och Instagram

Om du ändå vill ha en sista bekräftelse som understryker att det du länge befarat är sant kan du skicka ett dm på Instagram eller Facebook om du sett att hen har varit online. Där kan du se om meddelandet öppnats och lästs. Lämnas meddelandet oöppnat har hen ändå sett att du skickat men bryr sig inte tillräckligt för att öppna det. Har meddelandet öppnats men ej besvarats på kan det vara så att hen väntar med att svara till ett bättre tillfälle men vid det här laget är chanserna små att hen ens kommer svara. Får du inte svar inom en vecka kan du stolt konstatera att du har blivit ghostad!

Låt personen du blivit ghostad av förbli just det – ett spöke från ditt förflutna som gav dig en bra erfarenhet. Det är bara tacka, ta emot gå vidare!

Bildkälla: Rawpixel.com/Shutterstock