Publicerad 8 November 2016

Fotograf:

20 sjukt roliga saker barn har sagt

Det är ju ingen hemlighet att barn säger de mest oväntade, knasiga, läskiga och hysteriskt roliga saker. Som tur är har tusentals föräldrar delat med sig av sina barns bästa citat på Familjeliv forum.
Tråden ”Mitt barn sa en så kul sak!” startades 28 juni 2012 och har sedan dess blivit läst närmare 890 000 gånger och fått 2211 svar.

Vi har valt ut 20 inlägg ur tråden som får oss att dra på smilbanden.  

”Min son Charlie (3år) var så trött på att jag aldrig kunde bära honom när jag var gravid med lillebror Sixten pga foglossning. Sa alltid till honom ’mamma kan inte bära, jag har så ont i ryggen. När lillebror väl kommit och vi en dag ska gå ut frågar han ’mamma bära mig ner för trappan? Du ont i ryggen?’ ’nej nu har jag inte ont i ryggen längre, nu har ju Sixten kommit ut från magen!’ svara jag. Då skiner Charlie upp ’nä, nu har du bara ont i snippan!’"

”Nova springer till toaletten och vrålar jag kissar, jag kissar. Efter en stund när mamma kommer fram till toaletten torkar hon sig i pannan och suckar - jag hann.”

”min son stod & plaskade i köksvasken med trasan jag bad om att han skulle krama ur trasan.... Då tar han trasan & trycker den mot sin kind & sa så mamma nu "kjamar jag trasan"   gulligt tyckte vi”

”Fröken, skjuter man pilar på sånna man är kär i?”

”Har precis berättat för sonen på 3,5 att han ska få ett syskon. Så frågar jag honom om han vet hur bebisen hamnade i magen? -Jag vet inte mamma. Jag såg dig aldrig äta upp den.”

”Treåringen håller på att klä på sig, jag frågar om han är klar, han tittar på mig och säger helt allvarligt ’i princip mamma, i princip’”

”Meja 2,5 år ska få betala med en hundralapp i mataffären då hon högt utbrister: men tittat mamma, det är mormor! Och pekar på sedeln som ju föreställer Carl Von Linné.”

”Inte mitt barn men min lillasyster när hon var ca 5 och läste kalle anka så kom morbror in med katten under ena armen och en cykelpump i andra. Hon tittar upp snabbt och återgår sedan till kalle anka och mumlar ’jaha nu ska han skjuta katten..’ morbror skrattade och sa att det var en cykelpump, inte ett gevär, då titta hon upp igen och bara ’...jaha?vadå? Ska du PUMPA katten!?"

”Min ena son som då var ca 4,5 år gillade att säga hej till allt och alla. Så en dag då vi var ute så gick en äldre man förbi .Sonen säger glatt hej, inget svar..Heej! Fortfarande inget svar.Lite argt säger sonen. Hallå är där ingen hemma i huvudet!”

”Kan tillägga att min son är väldigt fascinerad över sin snopp också.Vare gång han badar så drar han ut den så långt han kan och säger ’titta mamma låååååång snopp’ När han insåg att jag inte hade någon snopp så sa han helt allvarligt ’va inte ledsen mamma vi ska köpa en till dig på Hemköp’”

”En av mina kollegor på jobbet har varit ute och rest i ett halvår till Sydamerika. Hon har lätt för att bli brun och var således mycket brun när hon kom hem. Hon har stort burrigt hår som hon har utsläppt. Hon var och hälsade på på jobbet precis efter hon kommit hem. Min dotter nästan två år var med på jobbet denna dag och när kollegan kommer in genom dörren pekar dottern på henne och utbrister Apa? :)”

”Visade sonen 6 år en bild på min bror och en fisk han hade fångat. Sonen: ’vad är det för fisk?’ Jag: ’Det är en torsk’. Sonen: ’Mamma, visst var det med en i melodifestivalen som hette Torsken Flink?’”

”Han satt och stirrade ut genom fönstret en regning dag, och verkade vara i djupa tankar. Plötsligt kommer det ’Jag växer inte - idag är jag fortfarande barn.’”

”Morgonen efter förra valet kom min -05:a ut från sitt rum, och sade följande till oss:- Idag får man veta vem som skall regera!*paus*- Blir det någon av er, eller?”

”Sovdags. Du vilar huvudet mot min mage medan vi läser.Du: - Mamma, jag ligger på lillasyster. Jag: - Ja, men det går bara bra. Men tänk om det är en lillebror i magen? Du: - Ja, eller en skördetröska!”

”Elsa 4år, när jag står utan bh och svalkar av lillsyrrans ersättning över diskbänken: ’Mamma, du ser ut som en get!’ Tack älskade unge!;)”

”Inför Sveriges första match i fotbolls-VM 2006.Tobias (4 år): ’Vad har Lars Lagerbäck för telefonnummer?’ mamma: ’Jag vet inte. Vad skulle du fråga honom?’ Tobias: ’Om jag får vara med i matchen!’”

”Har tre barn, det är inte ofta jag får sitta ifred på toaletten. Just denna flicka var tre år och rusar in där jag sitter och tar på en binda. Hon tittar lite men tvättar händerna och går ut.På affären sedan får Alla högt och ljudligt veta att: i dag gör det inget om mamma kissar på sig, för hon har blöja....”

”Erik, 3 år har ätit massor av björnbär direkt från busken. Plötsligt kommer han rusande mot mej och sträcker fram sina små blålila björnbärshänder och säger chockad; ’Mamma, har jag ont nånstans???’”

”Jennifer ser en katt och utbrister: ’Titta mamma, en blå katt!’ ’Nej gumman, orange’ säger jag.’Ok mamma, titta en blå orange!’

Nu är det helt sjukt att se tillbaka på ett liv utan smartphones – men för några år sedan var det faktiskt vår verklighet... Minns du allt i videon?
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 20 sjukt roliga saker barn har sagt
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll