Publicerad 20 October 2017

Fotograf:

12 (testade) sätt för att få en bebis att sluta gråta

Att få en bebis till att sluta gråta är verkligen inte lätt alla gånger. Kanske har ni redan hittat ett sätt som brukar fungera bra för er bebis, men om ni fortfarande känner att inget verkar fungera så kanske något av dessa 12 sätt kan få stopp på tårarna.  
1. Sätt på tvättmaskinen 

Många barn känner sig lugna av lugn vibration. Sätt en tvätt och lägg bebisen ovanpå maskinen i ett mjukt täcke/filt (med uppsyn) och se magin hända. 

2.  "Shhh" i örat 

Precis som att ljudet av vågor kan lugna en vuxen, kan en mjuk "shhhhh" i ett barns öra ha samma effekt. Upprepa det om och om igen. 

3. Gunga

Att vagga lugnt är kanske det äldsta tricket i boken men det är inte alltid det fungerar. Testa istället att gunga bebisen med mer kraft, som en gunga. 

4. Köra bilen 

Barn i de flesta åldrar somnar snabbt så fort de sätts i en bil. 

5. Sätt på kranen 

Prins William har avslöjat sitt bästa tips som fick sonen Prins George att sluta gråta när han var yngre – sätta på vattenkranen. Ljudet av rinnande vatten kan ha en mycket lugnande effekt. 

6. Dammsuga golven 

Precis som med tvättmaskinen kan dammsugaren ha en lugnande effekt. Det kanske kan kännas konstigt att bekämpa ljud med ljud men det fungerar faktiskt! 

7. Nappen 

För vissa bebisar är nappen allt som behövs. 

8. Ett varmt bad 

Ibland är ett varmt bad precis vad som krävs för att den lille/lilla ska kunna slappna av. 

9. Vagnen 

Precis som med bilen kan barnvagnen vara ett perfekt sätt för att bebisen ska tänka på annat. Dessutom får du lite träning på köpet! 

10. Linda in  

Linda in bebisen i en mysig filt eller i ett täcke är ibland allt som behövs. 

11. Fläkt 

En fläkt är både spännande och ger härlig sval luft som kan blåsa bort tårarna för gott. 

12. Film

Att sätta på Babblarna eller liknande film är nästan alltid ett säkert kort!

Glöm inte att de flesta gånger en bebis gråter så är det för att ett behov inte är fyllt – hungrig, trött. gasig eller blöt blöja. Fundera alltid på dessa saker först och se om det går att åtgärda med mat, ny blöja etc först. 

Foto: Shutterstock 

Vi vuxna gråter också titt som tätt, andra oftare än vissa – ibland är det dessutom något vi känner för att göra. Är du redo för gråtfest? I videon nedan finns 62 sorgliga (men vackra) filmer som kommer sätta tankarna på språng. 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 12 (testade) sätt för att få en bebis att sluta gråta
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll