Publicerad 23 October 2017

Fotograf:

9 saker alla som har det rent och fint hemma gör varje dag

Är du en sådan person som får tacka nej till besök för att det är "så stökigt här hemma" och som får mindervärdeskomplex när du kommer hem till familjevännernas ordningssamma lya. Det krävs inte städhjälp, dammsugare eller putstrasor för att få det så där fint. 
Däremot finns det några enkla saker som alla ordningsamma människor försöker hinna med varje dag. Här är 9 sådana saker att göra för att slippa den där kaosbomben hemma. 

PS. Du ska ska självklart se till att de här sakerna inte sköts endast av dig. Skriv ut listan och dela upp mellan dig, maken/makan/sambon och barnen. 

1. Bädda sängen 

A&O för att känna någorlunda kontroll över hemmet är att alltid ha sängen bäddad så fort du inte befinner dig i den. Det handlar inte om helsträckta lakan och perfekt puffade kuddar, men lägg tillrätta täckena och släng på överkastet åtminstone. 

2. Töm diskmaskinen på morgonen 

Töms denna inte på morgonen är risken så mycket större att bänken fylls på med glas, tallrikar och annat från frukosten och mellanmålet på eftermiddagen.

3.  Sätt en tvätt varje dag 

Detta är såklart inte alltid så lätt om du till exempel bor i en lägenhet och måste boka tvättid. Men om du har en tvättmaskin hemma är det en mycket god idé att sätta en liten tvätt varje dag. Då slipper du den där klassiska tvätthögen som byggs upp under veckan och skapar oreda. 

4. Köp korgar 

Organisera saker i korgar och lådor och skjut in under sängen eller lägg upp i skåpen. Du kommer genast känna att det blir mer plats och mer ordning.

5.  Släng direkt 

Vänta inte med att slänga kartonger, papperskassar och annat skräp. Gå med det till avfallstunnan direkt. Ta med och släng det på vägen till jobbet, affären eller vad som, men låt det inte ligga. 

6.  Lägg in använda kläder i garderoben/tvättkorgen 

Hur lockande det än må vara att bara slänga av sig dagens kläder och hoppa i pyjamasen så kommer du ångra det dagen efter. För på morgonen därpå är det något annat som är viktigare och då ligger, surprise, kläderna kvar där när du kommer hem från jobbet senare samma dag...

7.  Gör rent "under tiden"

Här är vi så olika som personer. Medan vissa sätter sig med telefonen och kollar Facebook under tiden som pastan kokar finns det dem som passar på att diska skärbrädan, plocka undan leksaker eller sätta en tvätt. Du kan ju gissa vad som är mest effektivt. 

8. Gå aldrig till sängs med ett smutsigt kök 

Köket är det första rummet du kommer att gå till när du har klivit upp på morgonen, det är här du startar din nya dag. Är det disk kvar från gårdagen och kladdigt på bänkar och bord kommer dagen inte kunna starta bra och det blir svårare att hålla ordning resten av dagen. 

9.  Planera 

Okej, nu ska vi försöka följa dessa "regler". Vem gör vad? När? Hur ofta? Vem köper diskmedel, hushållspapper och soppåsar? 

Lycka till!  

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Få lika trendigt hemma som bloggarna – till budgetpris
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 9 saker alla som har det rent och fint hemma gör varje dag
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll