Publicerad 23 November 2017

Fotograf:

Fira jul som skilda – tänk på barnens bästa

Att få ihop julpusslet är inte alltid lätt. Speciellt inte om du är skild och har barn ihop med din tidigare partner. Vem ska barnen fira jul hos? Här är 5 tips för en jul barnen sent kommer att glömma.
1. Strunta i hur andra gör

Vem bryr sig om alla andra firar vartannat år med mamma och vartannat med pappa? Om det inte passar för er, behöver ni förstås inte göra så. Strunta i vad andra gör och bry er inte om någon ifrågasätter hur ni väljer att fira jul.

2. Barnen kommer först

Självklart är det ni som föräldrar som bestämmer, men glöm inte att fråga barnen hur de vill ha det. Julen är trots allt deras högtid.

3. Man måste inte göra likadant varje år

Ibland är det överskattat med traditioner. Julen måste inte se likadan ut varje år, huvudsaken är att ni spenderar den med de som betyder allra mest.

4. Fira tillsammans

Nej, du kanske inte är så sugen på att spendera tid med din tidigare partner. Men det är trots allt dina barns förälder så om de verkligen önskar att spendera julafton med er båda kan det vara läge att offra sig. Det kommer att kännas värt när du ser hur glada barnen blir.

5. Oroa dig inte i onödan

I slutändan krävs det oftast inte särskilt mycket för att göra barnen nöjda. Oavsett hur ni löser det är det ingen mening med att gå runt och oroa sig.

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Delar du bilder på ditt barn på nätet? Nu kan det bli olagligt
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Fira jul som skilda – tänk på barnens bästa
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll