Publicerad 28 November 2017

Fotograf:

9 mysiga saker att göra tillsammans med barnen under advent

Äntligen är det advent och julen kan börja på riktigt. Det är dags att ställa fram ljusstakar, slå på julskivan och mysa till det ordentligt. Här är 9 tips på saker att göra tillsammans med barnen som sätter julstämningen hemma. 
1. Julpynta såklart 
Oj, som barnen och en själv har längtat efter att få ställa fram tomtar, tända julljusstakarna och hänga upp julstrumporna. Sätt på er favoritjulskiva, ta på er tomtemössor och känn in den glada och hoppfulla stämningen medan ni pyntar hemmet från topp till tå. 

2. Baka 
Pepparkakor, lussebullar, knäck, kola, kardemummakakor eller saffranslängd? Det finns oändligt många goda julbaksrecept att spana in och sätta till verket. Fyll hemmet med härlig julbaksdoft och slå er ner till dagens avsnitt av julkalendern. Julmust är självklart den ultimata drycken att ha till ditt bakverk! 

3. Gå på adventskonsert 
Gå till kyrkan där ni bor och lyssna på körer som sjunger fina julsånger i olika stämmor. Det blir inte mycket juligare än att sitta i en kyrka fylld med levande ljus och vacker sång. 

LÄS MER: Julmisstagen vi gör om varje år

4. Besök en julmarknad  
Många julmarknader sätter igång redan den första advent. Googla och se om det finns en i närheten av där ni bor. Njut av varm glögg, lussebullar och shoppa mängder av fint julkrams. 

5. Pyssla 
Ta en sväng förbi Panduro Hobby eller någon annan pysselbutik i veckan och köp på dig glitter, lim, papper och färg. Sätt er sedan under helgen och skapa söta jultomtar, troll och annat roligt pyssel. 

6. Titta på julfilmer 
Kom i riktigt julstämning genom att sätta på en film som handlar om något spännande juläventyr. Här kan ni se vilka julfilmer för barn föräldrar i Familjelivs forum tipsar om!

7. Titta igenom gamla julkort 
Varje jul är unik. Ta fram era gamla julkort som ni skickat till vänner och familj eller foton från självaste julafton. Ni kommer skratta och minnas, och inte minst hamna i ny förväntansfull stämning. 

LÄS MER: Rolig julmat för barnen

8. Skriv önskelistor 
Nu är det verkligen dags att skriva ner vad man önskar sig till tomten så att han hinner fixa inför julafton! Var kreativa och gör önskelistan riktigt fin med glitter, bilder och rim! 

9. Göm saker i trädgården som tomten kan hitta 
Tomten blir såklart extra glad om även han får lite presenter under jul. Gör små presenter som ni gömmer i trädgården som tomten kan hitta när han besöker ert hem. 

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Recept: 3 enkla juldrinkar med smak av glögg
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 9 mysiga saker att göra tillsammans med barnen under advent
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll