Publicerad 13 December 2017

Fotograf:

Mysiga saker att göra med barnen på julafton

Att julen innebär julbord, Kalle Anka och julklappar är för de flesta självklart. Men varför inte mysa till det lite extra för barnens skull, kanske genom att bygga pepparkakshus eller spela ett spel hela familjen? Här är 6 mysiga saker att göra på julafton som barnen kommer uppskatta.
1. Spela sällskapsspel. Det viktigaste med julen är att man spenderar den med dem som betyder allra mest – att spela sällskapsspel med familjen blir ett mysigt inslag på julafton.

2. Bygg pepparkakshus. Börjar barnen bli otåliga? När man är fem kan det kännas som en evighet att vänta hela dagen på att få öppna julklapparna. För att underhålla de små kan man bygga pepparkakshus ihop. Om ni är en stor familj kanske ni kan göra en rolig tävling av det hela? Snyggast pepparkakshus vinner!

3. Gå ut och lek i snön. Om ni har turen att spendera julen bland snö måste den förstås tas till vara på. Dra på er överdragsbyxor och gå ut och lek. Sisten ut är en köttbulle!

4. Börja julaftonsmorgon med att öppna några små paket från julstrumpan. Som sagt, att vara fem och vänta på julklappsöppningen är inte helt lätt. Börja morgonen med att barnen får varsin julstrumpa med något litet i. Gärna något som de kan underhålla sig med under dagen.

5. Gå på en mysig promenad. Bunkra upp med varm choklad och lussebullar och bege er ut på en promenad, stanna på en mysig plats för lite fika. 

6. Titta på gamla foton och videor från när barnen var mindre. Samla familjen i soffan för en mysig stund där ni tittar på foton och filmer från när barnen var yngre. De vill säkert även se hur ni såg ut som barn!

God jul! 

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 7 saker du inte får göra på sociala medier under julafton
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Mysiga saker att göra med barnen på julafton
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll