Publicerad 15 December 2017

Fotograf:

10 enkla sätt att hålla förhållandet vid liv när ni har barn

När man får barn ihop är det inte frågan OM det kommer tära på förhållandet emellanåt, utan HUR man gör för att förhindra att det blir för många duster. I all stress och oro som kommer med att bli förälder kan det lätt bli att ni glömmer bort enkel logistik och små ord som kan göra att situationer inte alls behöver bli något problem. Här är 10 enkla tips att ta efter.  
1. Dela upp sysslorna 

Låter kanske självklart men många gånger händer det att någon av er står själv med alla sysslor. Att dela upp sysslorna är A&O i ett förhållande med barn. En av er packar barnens idrottspåsar och fixar inför födelsedagsfesten; den andre tar ut soporna och går ut med hunden. 

2. Boka en regelbunden barnvakt 

Ha en barnvakt som kommer på en bestämd tid varje vecka då ni verkligen tar tid att bara vara med varandra och komma ifrån huset/lägenheten. 

3. Testa på en ny upplevelse hela familje

Studier visar att om man tillsammans gör nya och spännande fysiska aktiviteter som par, ökar din hjärtfrekvens och stimulerar din hjärna och kropp. Det finns inget som säger att inte era barn får följa med, så länge ni ser till att ni verkligen gör allt tillsammans!

4. Ta en weekend 

Det finns såklart inte alltid tid eller pengar för en weekendresa men om det gör det – ÅK. Resor är det perfekta tillfället för egentid, äventyr, återhämtning och romantik. 

5. Tjafsa smart 

Ni kommer att småtjafsa då och då oavsett om ni följer alla regler och tips som finns. Men kom alltid ihåg det tre viktiga orden: JAG HÖR DIG. Även om det kommer ett "MEN..." efteråt så visar dessa tre ord att du i alla fall lyssnat på vad din partner känner/tycker/tänker. 

6. Var intima  

Ni kanske inte känner för det, inte finner tiden eller helt enkelt glömmer bort det - men att vara intima med varandra är viktigare än man kanske tror. Endorfiner som frigörs vid närhet eller sex är en betydande del för att kunna känna lycka. Försök hitta tid och lust – ansträng er. Det kommer göra saker och ting bättre. 

7. Kramas hej, kyss hejdå 

Du klappar hunden och kramar barnen varje dag när du kommer hem från jobbet. Din partner då? En kram när ni säger hej och en puss/kyss när ni säger hejdå (behöver såklart inte vara någon bestämd ordning) betyder mer för ert förhållande än vad ni tror. 

8. Ge massage  

Ni vet känslan när man får en massage och alla spänningar släpper och man inte längre kan se problem med någonting? Ibland är det precis vad din partner behöver när hen är tjurig eller irriterad över någon bagatell. 

9. Be varandra om hjälp 

Här menar vi inte att ni ska lägga ut uppgifter på varandra utan faktiskt be om hjälp. Alla människor tycker om att hjälpa till så länge någon ber om det på ett trevligt sätt och visar uppskattning. Det gäller inte heller bara sysslor som du kanske inte hinner med utan även saker du inte klarar av eller förstår. Låt din partner få briljera lite!

10. Säg TACK  

Världens lättaste och viktigaste ord, ändå glömmer vi det så lätt? Testa på att säga tack oftare så får ni se vad som händer.. 


Det händer ju även titt som tätt att ert barn blir sjuk och behöver vara hemma från förskolan. Vem det än blir av er som är hemma med barnet kan det vara svårt att veta vad ni ska göra med ert barn hemma när ni vabbar. I videon nedan finns några tips.

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 10 enkla sätt att hålla förhållandet vid liv när ni har barn
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll