Publicerad 27 December 2017

Fotograf:

Nyårsafton: Det här ska ni tänka på om det är barn på festen

Som alltid när det är barn med i bilden är det viktigt att man funderar en gång extra innan man bestämmer sig för att dricka alkohol. Hur mycket är för mycket? Märker barnen om du dricker? Här är 5 saker att tänka på om du ska fira nyår med barn.
1. Drick med måtta. Det här är förstås en självklarhet, men ibland behövs det en extra påminnelse om att inget barn mår bra av att omges av fulla människor.

2. Barnen går först. Som förälder har man ett ständigt ansvar för sina barn, varje dag på året. Det är inte särskilt ansvarsfullt att dricka för mycket, eller göra något annat olämpligt heller för den delen.

3. Om barnen undrar varför du beter dig konstigt, bör du sluta dricka. Nej, det är inte roligt – om ditt barn (eller någon annans barn) påpekar att du beter dig lustigt är det dags att gå över till läsk eller vatten.

4. Fyrverkerier är vackert, men låt aldrig barnen prova eller gå för nära. Det säger självt, men kombinationen fulla människor och saker som sprängs i luften är farligt. Hur försiktiga ni än är, låt aldrig ditt barn prova att tända en raket själv. Nästa gång sker det utan din uppsyn och då kan det sluta illa.

5. Kom ihåg att barnen ska ha en lika rolig kväll som de vuxna. Förbered en rolig lek eller kanske ett spel, så att festen blir rolig för barnen. Tomtebloss brukar vara uppskattat!

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 6 saker du aldrig får göra under nyårsafton
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Nyårsafton: Det här ska ni tänka på om det är barn på festen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll