Publicerad 12 February 2018

Fotograf:

Alla hjärtans dag: 8 mysiga saker att göra tillsammans med barnen

Blir det en hemmakväll med hela familjen på alla hjärtans dag? Lyllos! Här är 8 mysiga tips på aktiviteter!
Alla hjärtans dag handlar ju som känt om att omge sig av de man älskar och visa kärlek på olika sätt. Som med alla högtider och speciella dagar älskar barnen om man gör det lite extra roligt. Här är några tips på vad ni kan hitta på!

Gör hjärtformad mat 

Allt blir så mycket godare om det både är skapat med kärlek och ser ut som kärlek! Exempelvis kan du göra hjärtformade pannkakor eller mackor. Både barnvänligt, roligt och gott. 

Pyssla och skapa presenter 

Barn älskar att pyssla så ta fram pyssellådan och gör söta kärlekskort och/eller fina smycken att ge till kompisar, lärare eller varför inte mormor och morfar. 

Bygg en kärlekskoja  

Bygg en riktigt mysig koja där ni kryper in för att dricka saft och äta popcorn. En kul grej kan vara att man måste säga något snällt till en familjemedlem för att få komma in. 

Skriv kärlekslåtar 

Sätt er ner och skriv en låt tillsammans, det finns massor av beats på bland annat Youtube eller kanske har ni ett instrument hemma som ni kan använda. Det kan bli både mysigt och roligt! 

Gör en dikt

Låt barnen göra en klassik namndikt till någon där första bokstaven i varje rad tillsammans bildar ett ord eller en mening. Självklart ska det vara snälla och kärleksfulla ord. Här gäller det att vara kreativ och påhittig!

Megamys med film 

Vem älskar inte film och mys i soffan? Ladda upp med täcken, kuddar, ljus, godis och favoritfilmen och passa på att njuta av lite kvalitetstid tillsammans. 

Gör ett fotoalbum 

Skapa och bevara minnen genom att köpa ett enkelt album i en pysselaffär och dekorera det med hjärtan, färg och glitter. Låt sedan barnen få välja ut sina favoritbilder på familjen och sätta in i albumet. 

 Göm små kärlekslappar 

För att visa extra uppskattning kan du skriva små kärlekslappar och gömma på olika ställen i huset. Ditt barn aktiveras och får leta efter lapparna och blir dessutom lite extra glad av de vänliga orden. 

Foto: Pexels

Läs mer: Alla hjärtans dag – därför firar vi den 14 februari

Har du glömt bort att det är Alla hjärtans dag idag? Lugn, här listar vi lite sista minuten-prylar du kan överraska din älskling med. Se i videon nedan!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Alla hjärtans dag: 8 mysiga saker att göra tillsammans med barnen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll