Publicerad 21 May 2018

Fotograf:

10 tips på härliga mors dag-aktiviteter som gör en mamma glad

Presenter och prylar i all ära, men att faktiskt hitta på någonting tillsammans slår det mesta. Det behöver inte vara något överdådigt eller omständigt, en frukost på sängen räcker. Det är de små sakerna som gör det! Här är 10 tips på mysiga mors dag-aktiviteter att hitta på tillsammans. 
1. Fixa en liten Happy Hour hemma 

Köp en flaska av något som du vet att din mamma tycker om. Gör några snittar och skriv ett litet kort där ni tackar henne för att hon är en bra mamma, fru, mormor, svärmor, och/eller vän.  

2. Ta med henne ut på en picknick

Alla mammor bör få en paus från matlagning under sin speciella dag. Oavsett om det är frukost, brunch, lunch eller middag, ta ut din mamma på en härlig måltid.

3. Ta en lång, mysig promenad

Gå en härlig runda i skogen eller längst med vattnet, stanna till på ett mysigt ställe och njut av lite egentid.

4.  Åk på en spontan roadtrip 

Många gånger blir det som roligast om man inte har bestämt allt på förhand. Därför är en spontan roadtrip en rolig aktivitet. Sätt på din mammas favoritmusik, veva ner rutorna och turas om att bestämma väg och riktning. Ni hamnar där ni hamnar! 

5. Spendera tid i trädgården 

Gillar din mamma att vara ute och fixa i trädgården? Då lär hon bli superglad om du föreslår en dag tillsammans ute bland rabatterna. Självklart har ni pauser då och då med godfika. 

6. Massage  

En massage är alltid uppskattat. Vill ni lyxa till det kan du boka tid för er båda på ett spa, men det går lika bra att faktiskt ge en själv. Man behöver inte vara massör/massös för att ge ryggen en härlig omgång. 

7.  Teparty 

Hur mysigt är det inte med ett teparty? Ta fram era finaste muggar, några olika tesorter och ett gäng kakor och spela ett brädspel. 

8. Baka 

Det är väldigt sällan man faktiskt tar sig tiden att baka trots att det är bland det mysigaste som finns. Baka någonting ni tycker om och varför inte skriva "världens bästa mamma" med glasyren? 

9. Ha en filmkväll

Låt din mamma välja film och ordna med en mysig filmkväll tillsammans. 

10. Titta på gamla bilder från förr  

Sätt er ner i soffan och ta fram ett gammalt fotoalbum och minns alla gamla fina minnen tillsammans. 

Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock.com

LÄS ÄVEN: 5 tips för att grilla säkert i vår och sommar

Mors dag börjar närma sig och det finns många saker du borde tacka din mamma för. Se några fina citat att skicka till din mamma eller dela med sig av på Instagram under mors dag. Se mer i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 10 tips på härliga mors dag-aktiviteter som gör en mamma glad
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll