Publicerad 11 June 2018

Fotograf:

Checklistan med det viktigaste att bocka av inför midsommarfirandet

Midsommar 2018 är nära och det är hög tid att börja fundera på vad som behövs fixas inför årets firande. Ska ni på ett klassiskt midsommarfirande finns det ett gäng saker att bocka av i god tid för att undvika stress dagen innan. Här är en bra checklista att kika på. 
1. KRANSEN 

Köp sakerna du behöver för att göra en midsommarkrans så tidigt som möjligt (förutom blommorna, som du kan köpa dagen innan). Det man oftast behöver är svart blomstertråd, floratejp, myrtentråd och en avbitartång. 


2. MATEN

Inhandla maten så tidigt som möjligt. För att undvika att behöva så i meterlånga köer och att varor ska ta slut i mataffären är det smart att handla så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. Dela upp inköpen med de andra som ska vara med på firandet. 


3. DRICKAN

Samma sak är det såklart med drickan ni vill ha till firandet. Inhandla detta så snart som möjligt. Vet ni med er att ni ändå kommer vara ute i sista sekund så dubbelkolla öppettiderna!


4. LEKAR

Tänkte ni ha några lekar under firandet? Reka detta i tid så att ni hinner fixa eventuella redskap som behövs. Har ni barn är det extra viktigt att detta är uttänkt då detta är en stor del av firandet för dem.  

Läs: Midsommarlekar – 12 roliga lekar till midsommar


5. MIDSOMMARSTÅNG 

Kommer ni befinna er i närheten av ett midsommarfirande där det finns en allmän midsommarstång så är det ju inga bekymmer. Men om ni inte gör det så kan det vara kul att ha någon slags midsommarstång att dansa runt där hemma (särskilt för barnen). Var kreativa! Det finns mängder av roliga alternativ till midsommmarstänger 


6. LOGISTIKEN TILL OCH FRÅN FESTEN

Om ni inte har firandet hemma hos er själva så är det såklart bra att stämma av hur ni ska göra med transport till och från festen, eventuell övernattning och så vidare. Det är lätt hänt att man står där i sista stund och hoppas på att få tag på en taxi som kostar skjortan. 


7. KLÄDER

Vill ni vara lite extra fina på midsommar så är det smart om ni shoppar den där midsommarklänningen eller skjortan i god tid. Dagarna innan är det inte särskilt roligt att gå i butiker (och om ni beställer online lär ni inte hinna få det levererat). Kolla även upp vädret och ha med ett extra ombyte för båda er och barnen! 


8. MUSIK & SÅNGHÄFTEN   

Självklart vill man lyssna på härlig sommarmusik och sjunga några klassiska snapsvisor. Fixa en spellista och skriv ut visorna (har ni ingen skrivare hemma kanske du kan vara lite busig och skriva ut ett gäng papper på jobbet). 


9. KOLLA UPP VÄDRET  

Detta är nog en självklarhet för de allra flesta men ofta står vi ändå där och frågar oss själva varför vi inte tog med en tjocktröja, ett par gummistövlar eller ett paraply. Detta misstag gör du inte i år! 

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Checklistan med det viktigaste att bocka av inför midsommarfirandet
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll