Publicerad 5 July 2018

Fotograf:

11 sjukt obehagliga saker barn sagt som ger oss kalla kårar

Barn är som bekant mer känsliga och har mer fantasi än vad vi vuxna har, och många har vittnat om att barn har sagt läskiga saker, att de sett spöken och att de pratat om vad de gjorde i tidigare liv. Här är några riktigt obehagliga saker barn har sagt – läs på egen risk!
Anonym: Sonen ser olika män stå vid sängen

"Under en period nu har min son på 11 år sagt att han ser en man/olika män vid sin säng eller på andra ställen i sitt rum... Han säger att han sett detta länge men inte vågat berätta för mig. Han har alltid varit lite mörkrädd. Han säger att han är rädd för mörkret på grund av av att han ser människor… När han var liten, cirka 1 år så vinkade han till någon bakom min rygg även om vi var själva hemma..."

Anonym: "Jag har bott i ett spökhus"

"Jag tror på saker jag kan se och höra även om det inte kan förklaras vetenskapligt. Jag är fullt frisk, varken schizo eller inbillningssjuk och jag har bott i ett spökhus. Det hände massor i det huset. Jag såg inte bara spöken, jag hörde dem och deras steg samt prat. En gång såg jag dem och till och med fotade ett spöke Jag fotade från två vinklar i ett rum och ljusskenet var på samma ställe i rummet men på olika plats på fotot, alltså ingen fläck på linsen. Hur förklarar man det? Hur förklarar man att vår tandkrämstub på toaletten började snurra av sig själv, att vår kaffekokare vände sig upp och ned inför ögonen på oss vid frukostbordet och HELA min familj såg samma sak. Är det en kollektiv inbillning kanske? Dessutom har ingen i min familj upplevt eller sett något sen vi flyttade därifrån. Om det sitter i hjärnan borde det följt med vart vi än bodde, eller?"

Anonym: 4-åringen såg övernaturliga saker

"Vår 4-åring har varit "creepy" sedan födseln. När han var riktigt liten brukade han stirra på en viss plats i sovrummet och gråta hejdlöst, när man tog ut honom från rummet slutade han direkt. Numera berättar han helt odramatiskt att en gubbe brukar vara i hans rum nattetid ibland... Av en slump började jag och min hustru prata om detta förra veckan, då visade det sig att både hon och jag har upplevt märkliga fenomen i huset men båda har hållit tyst om det för att inte oroa den andra..."

Anonym: 3-åringen såg farbrorn som inte fanns

"Min systerson sa en gång när han var runt 3 år att han inte ville vara i sitt rum därför att 'farbrorn är otäck och skrattar så elakt'. När min syster frågade vilken farbror han menade för det fanns ju ingen i rummet, sa min systerson 'farbrorn där i hörnet'. Han pekade, men där fanns ingen."

Anonym: Blåa gubben

"När min dotter var liten så hörde jag henne prata en kväll efter att jag hade nattat henne. Jag gick in till henne och frågade vem hon pratade med. Hon svarade att hon pratade med den blåa gubben som var vid hennes fotända av sängen.... Jag såg självklart ingen där..."

Laila88: "Rysningarna gick efter ryggen"

"Min son sa en gång då han va liten och jag låg i hans säng och nattade honom med ryggen mot rummet, 'vem är det där?' och pekade ut mot mörkret i rummet.

Vi bodde i en lägenhet som i övrigt var rätt märklig..... Så rysningarna gick efter ryggen.."

Lilla kakan:  "Kan de hämta mig?"

"Sonen, då cirka 3,5 år gammal  frågade lite bekymrad 'kan de hämta mig?...'. Vilka då frågade jag såklart varpå han svarade 'Ååååh, meeen, mina andra föräldrar, där i den andra rymden, där jag var igår, innan jag var med dig och pappa. Vill de hämta mig? Då får vi säga STOPP'... Han använde då 'igår' om allt i dåtid. Vet inte om det var kusligt eller obehagligt, men smått ögonbrynshöjande för en icke-troende mor."

Hellokill3r: Sonens "andra" mamma

"Min son hittade under en period på att mamma (jag) hade skurit av honom olika kroppsdelar....Men när han blev utfrågad om varför han då hade kvar sin arm/näsa/huvud/ben sa han 'meeen, min ANDRA mamma för längesen, förut!'."

Jeppe2: Familjen bodde ju ensamma...

"När jag skulle lägga min son brukade han förut säga att det inte behövdes för att "den äldre mannen hjälper mig att sova". Först tänkte jag inte så mycket på det, men när han fortsatte började jag bli orolig. Vem skulle han syfta på? Jag, min fru och min son bor ju ensamma.."

Maramina: Dottern sa hejdå till morfar...

"Jag tror dottern var runt 2 år och jag höll på och la henne för att sova middag. Plötsligt kollar hon upp i taket och börjar vinka och jag frågar vem det är hon vinkar till. 'Jag vinkar åt min morfar. Din pappa. Han är död.' Och efter en stund: 'Nu gick han!'. Jag hade vid det laget aldrig, vad jag vet, pratat om min pappa, hennes morfar som mycket riktigt var död sedan ett antal år tillbaka. Hon hade aldrig träffat honom. Jag förstår att hon kanske hade börjat prata om en morfar efter att de andra barnen på förskolan hade pratat om sina, eller om mor- och farföräldrar hade kommit upp av någon anledning på förskolan, men hur visste hon att han var död?"

Sofiepinglan: Lisa vid snökojan

"Min mormor var som barn väldigt känslig för det övernaturliga. Hon har berättat om flera händelser, varpå en var särskilt kuslig. Då hon var liten, cirka 5 år, var hon ute på gården med sin kompis. Det var vinter och de var ute på gården för att bygga en snökoja. Plötsligt ropar mormors kompis att 'Kolla, Lisa kommer hit också!'. Då min mormor kollade upp ser hon Lisa komma springande mot dem. De båda vinkade åt henne och ropade att komma och leka. Sedan då Lisa var några meter ifrån dem så försvann hon plötsligt. Både mormor och hennes kompis förstod inte vad som hände och de försökte leta runt i snön efter kompisen. Då de inte hittade henne sprang de båda hem för att berätta åt sina mammor. Då min mormor då sa åt sin mamma att Lisa bara försvunnit rakt framför dem så svarade hennes mamma: 'Men Lisa dog igår kväll i tuberkulos'. Det här känns ju väldigt kusligt då både mormor och hennes kompis såg Lisa samtidigt. Mormor har efteråt sagt att Lisa nog kom för att ta farväl av dom, för de var bästa vänner."


Allting är hämtat från vårt forum i tråden ”Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?”. Vill du läsa fler läskiga saker, gå in i forumet!

Foto: Kirill Kurashov/Shutterstock.com

LÄS MER: 20 sjukt roliga saker barn har sagt

Känner du dig alltid nedstämd och att det uppfattas som ett personlighetsdrag? Då kan du ha dystymi – en kronisk depression. Se mer i videon nedan!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 11 sjukt obehagliga saker barn sagt som ger oss kalla kårar
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll