Publicerad 10 July 2019

Fotograf:

19 sjukt obehagliga saker barn sagt som ger oss kalla kårar

Barn är som bekant mer känsliga och har mer fantasi än vi vuxna har, och många har vittnat om att barn sagt läskiga saker, att de sett spöken och att de pratat om vad de gjorde i tidigare liv. Här är några riktigt obehagliga saker barn har sagt – läs på egen risk!
Anonym: Sonen ser olika män stå vid sängen

"Under en period nu har min son (11 år) sagt att han ser en man/olika män vid sin säng eller på andra ställen i sitt rum... han säger att han sett detta länge men inte vågat berätta för mig. Han har alltid varit lite mörkrädd. Han säger att han är rädd för mörkret pga av att han ser människor… När han var liten (ca 1 år)  så vinkade han till någon bakom min rygg även om vi var själva hemma..."

Anonym: "Jag har bott i ett spökhus"

"Jag tror på saker jag kan se och höra även om det inte kan förklaras vetenskapligt. Jag är fullt frisk, varken schizo  el inbillningssjuk och jag har bott i ett spökhus. Det hände maasor i det huset, jag inte bara såg spöken, jag hörde dem (steg, prat) såg dem OCH fotade ett. Jag fotade från två vinklar i ett rum och ljusskenet var på samma ställe i rummet men på olika plats på fotot, alltså ingen fläck på linsen¨. HUr förklarar du det? hur förklarar du att vår tandkrämstub på toaletten började snurra av sig sj, att vår kaffekokare vände sig upp och ned inför ögonen på oss vid frukostbordet och HELA min familj såg samma sak, är det en kollektiv inbillning kanske? Dessutom har ingen i min familj upplevt eller sett ngt sen vi flyttade därirån. Om det sitter i hjärnan borde det följt med vart vi än bodde, eller?"

Anonym: 4-åringen såg övernaturliga saker

"Vår 4-åring har varit "creepy" sedan födseln. När han var riktigt liten brukade han stirra på en viss plats i sovrummet och gråta hejdlöst, när man tog ut honom från rummet slutade han direkt. Numera berättar han helt odramatiskt att en "gubbe" brukar vara i hans rum nattetid ibland... Av en slump började jag & min hustru prata om detta förra veckan, då visade det sig att både hon & jag har upplevt märkliga fenomen i huset men båda har hållit tyst om det för att inte oroa den andra..."

Anonym: 3-åringen såg farbrorn som inte fanns

"Men min systerson sa en gång när han var runt 3 år att han inte ville vara i sitt rum därför att "farbrorn är otäck och skrattar så elakt". När min syster frågade vilken farbror han menade för det fanns ju ingen i rummet, så sa min systerson "farbrorn där i hörnet". Han pekade, men där fanns ingen."

Anonym: Blåa gubben

"När min dotter var liten så hörde jag henne prata en kväll efter att jag hade nattat henne. Jag gick in till henne och frågade vem hon pratade med. Hon svarade att hon pratade med den blåa gubben som var vid hennes fotända av sängen.... Jag såg självklart ingen där..."

Coccolina: Läskiga aupair-barnen

"Ett av mina au pair barn kunde göra så man blev mörkrädd...

Uppvuxen i en ateistisk familj fick han 2,5 år gammal följa med mig in i en kyrka och lyssna på den vackra musiken (de spelade alltid klassisk musik i den kyrkan) och titta på ljusen, hans tvillingbror sprang runt med min kompis högt och lågt medan Giacomo satte sig tyst längst fram och sedan började gråta... trodde han blivit rädd av det ganska så läskiga korset som enligt Katolsk tradition hade Jesus kvar på sig... Men så berättar han att han gråter för att figuren på korset gråter... men att figuren är glad att han (Giacomo) är där.. Han pratar sedan massor om hur ledsen figuren är för att folk är elaka i världen men att allt nog kommer bli bra tillslut... Sedan börjar Giacomo skratta och säger att nu kan han gå för nu har gubben pratat klart... Helt stum tar jag lydigt hans hand och leder ut honom... Jag är själv troende men det där var lite väl magstarkt för mig... (kan påpeka innan folk får spel att jag som troende au pair inte förde över något på barnen!! De var uppvuxna i ett helt och hållet ateistiskt hem och gick på ett humanistist dagis osv där man inte pratade religion osv... jag pratade heller aldrig religion och enda anledningen att vi gick in i kyrkan var att barnen hörde musiken och blev nyfikna!!!)"

Giacomo skrämde även min bror(au pair i samma familj  ) kanske 1,5 år senare genom att sitta i mörkret på sin säng och när brorsan kom för att kolla vad som var på G så svarade Giacomo att han var deprimerad och ville dö......

Han hotade även som 5 åring min kompis (också au pair i samma familj :-P Vi gillade den familjen  )  att han skulle använda pappas knivar på henne på natten när hon sov... inte sagt i ilska utan iskallt och lugnt bara så där helt appråpå..."

Vill du ha tips på läskiga skräckfilmer? Vi har listat de läskigaste skräckfilmerna från 2018 i videon nedanför eller fortsätt läs läskiga berättelser om barn i artikeln.


Laila88: "Rysningarna gick efter ryggen"

"Min son sa en gång då han va liten och ja låg i hans säng å nattade honom med ryggen mot rummet, han var ca 1,5 år gammal "vem är de där?" å pekade ut mot mörkret i rummet.

Vi bodde i en lägenhet som i övrigt var rätt märklig.. så rysningarna gick efter ryggen.."

Lilla kakan:  "Kan de hämta mig?"

"Sonen, då 3,5 frågade lite bekymrad sådär out of the blue 'Kan de hämta mig?...'. Vilka då frågade jag. 'Ååååh, meeen, mina andra föräldrar, där i den andra rymden, där jag var igår, innan jag var med dig och pappa. Vill de hämta mig? Då får vi säga STOPP'... Han använde då 'igår' om allt i dåtid. Vet inte om det var kusligt eller obehagligt, men smått ögonbrynshöjande för en icke-troende mor."

Hellokill3r: Sonens "andra" mamma

"Min son hittade under en period på att mamma (jag) hade skurit av honom olika kroppsdelar.. Men när han blev utfrågad om varför han då hade kvar sin arm/näsa/huvud/ben sa han 'meeen, min ANDRA mamma för längesen, förut!'. Ganska spooky.."

Jeppe2: Familjen bodde ju ensamma...

#När jag skulle lägga min son brukade han förut säga att inte behövdes för att "den äldre mannen hjälper mig att sova". Först tänkte ja inte så mycket på det, men när han fortsatte började jag bli orolig. Vem skulle han syfta på? Jag, min min fru och min son bor ju ensamma.."

AlexO: Flickan i hörnet

"För 10 år sedan började min systerson se saker under tre veckors tid, bara så där helt plötsligt. Pekade ofta och frågade: Vem är hon? Vem är det där? Varför gråter flickan där i hörnet? Vi såg aldrig nått, men han kunde beskriva hur de såg ut osv. 

I hans rum började också en rullgardin åka upp hela tiden, han vaknade och klagade på att det var ljus (var sommar), en kväll såg både jag och min syster den åka upp, vi hade ju trott det var fel på den här mekanismen som håller den nere, men den åkte upp jättelångsamt.

Sen satt vi och åt frukost, han var som vanligt, han hade pratat mycket om döden ett tag för vi hade sett lejonkungen. Ni vet: "När ska jag dö? När dör ni?" osv osv.

Men den här morgonen sa han helt plötsligt: "Mamma, du MÅSTE lova mig att du inte gråter och är ledsen när jag dör! Lova!". Vi förklarade att han inte alls skulle dö, "du kommer bli stor och få egen familj" osv., men han envisades, tvingade alla han mötte att lova att inte bli ledsen, min syster var faktiskt orolig att filmen lejonkungen inte vart så bra för honom att se. 

Dagen efter den frukosten drunknade han på badstranden, han blev bara 4 år och 9 månader gammal. Det var en olycka, ingens fel, det gick bara väldigt fort.

Vet inte om det var just lejonkungen och drömmar osv. som gjorde allt men det var svårt att smälta i efterhand. Fast en del av mig vill ju tro att det var nått fint, att nån var där för att hämta honom. Fast då tror jag egentligen inte på sånt alls men.. nånstans vill man ju tänka att han kom nånstans där det är tryggt och vackert och att de förberedde honom på det. Kanske låter hemskt... Men jag tänker på det ofta än idag."

Maramina: Dottern sa hejdå till morfar...

"Jag tror dottern var runt 2 år och jag höll på och la henne för att sova middag. Plötsligt kollar hon upp i taket och börjar vinka och jag frågar vem det är hon vinkar till.  "Jag vinkar åt min morfar. Din pappa. Han är död."  Och efter en stund: "Nu gick han!" Jag hade vid det laget aldrig, vad jag vet, pratat om min pappa, hennes morfar som mycket riktigt var död sedan ett antal år tillbaka. Hon hade aldrig träffat honom. Jag förstår att hon kanske hade börjat prata om en morfar efter att de andra barnen på förskolan hade pratat om sina, eller om mor- och farföräldrar hade kommit upp av någon anledning på förskolan, men hur visste hon att han var död?"

Papricon: "Hur sjutton kunde jag veta allt..."

"Jag sa tydligen ständigt massa underliga saker som barn. Som om jag kände på mig saker. Bland annat så berättade jag på mitt 5 års kalas i december att jag skulle bli storasyster och få en lillebror i september! (1 månad senare blir min mamma gravid trots spiral och jag få en lillebror i september!) Jag berättade även detaljerade historier från slaveriet redan som 3 åring. Ingen förstod hur sjutton jag kunde veta allt..."

Djevojka: Farmor kom på besök

"Min dotter sa vid 4 års ålder, på kvällen när vi låg i vår säng och gosade: "Ser du att farmor står och tittar på mig? Oj vad rött hår hon har, men änglarna är ljusare!"  Jag ljuger om jag säger att jag inte fick lite kalla kårar."

Dreamy: osynliga kompisen "Vännes"

"Vår stora pojke har sedan 3-årsåldern pratat mycket om någon "Vännes"(???) som bor i vår källare i vårt 30-tals hus. Vi hade tidigare våra sovrum i källaren, men nu har hela familjen sovrummen på första eller andra våningen i stället. Förr var det i alla fall väldigt mycket prat om denna Vännes... Han/hon blev arg om man tittade för mycket på hen och höll därför till i skuggorna. Ibland beklagade sig sonen för att hen var så konstig. Dessutom hade Vännes en liten ramsa som sonen gick och nynnade på. I "du kan inte ta mig"-melodi sjöng han "Du kan inte se mig; jag finns här i mörkret"...  Har även fler läskiga inneboende här men Vännes har varit den som dykt upp mest frekvent och gör det ff efter 4 år då och då, då sonen utimellan kan sucka och säga jaha där är Vännes och titta mot källartrappen eller liknande..."

Torken: Viskningar i örat

"Sedan vi flyttade in i huset för snart 4 år sedan (sonen då strax under året) så har han haft problem med ena hörnet i vardagsrummet.  Han har varit rädd och inte velat vara nära osv. osv. Ju äldre han blivit desto mer har han kunnat förklara och berätta om den här mannen han ser där. Mannen lämnade aldrig din plats utan var alltid kvar så han rörde sig inte, bara tittade. Det har alltid känts lite otäckt men liksom varit okej ändå och vi har inte gjort någon stor grej av det. Det vart däremot riktigt obehagligt en dag. Sonen nästan 3 år sitter kvar och tittar på barnprogram i soffan(vardagsrummet) medan jag bara ska hämta en tröja i källaren och jag hann precis komma ner för trappan(ca 3 m lång och det tog väl 5 sekunder) när han börjar gallskrika. Jag rusar livrädd upp igen och sonen står då precis i dörröppningen till vardagsrummet och håller sig för ena örat och är verkligen jätteledsen. Jag försöker få fram vad som hände men först efter en liten stund i mitt knä får han fram att mannen hade kommit fram och viskat i hans öra. Jag får kalla kårar längs hela kroppen och kopplar först inte ihop det med mannen i hörnet utan tänker att vi har någon jäkla galning i huset ända tills sonen pekar bort mot hörnet och säger att han gått tillbaka dit igen. Hela dagen vart han lite skakad av händelsen och tog sig med jämna mellanrum över det örat mannen viskat i. Lät sonen visa på mig hur det gick till varpå han ställde sig bakom mig och viskade jättenära "hej"."

Lady Namárië: förlorade en dotter

"Min mamma förlorade en dotter sent i graviditeten några år innan jag föddes. När min äldste son (som förstås inte har en aning om det) var 3-4 år satt han på studsmattan och pratade rätt ut i luften. Jag frågade vem han pratade med och han svarade helt självklart: - Hon där! Din syster!"

Lailadiana: Tsunamin i thailand

"Min äldsta dotter var ca 2,5 år och väldigt vältalig när hon satt och lekte vid köksbordet och jag satt mitt emot henne. Rätt vad det var så börja hon upprepa: thailand,thailand,thailand. (11 månader innan hon föddes hände tsunamin 2004, och tsunamin hade inte pratats om hemma hos oss). Jag sa : Varför säger du så? Dit vill man inte åka, det hände nåt hemskt där förut, en tsunami. Då försvann min flicka bort i blicken, och såg tårögd ut och sa: Jag VET, jag var där. Jag gick på vägen när jag såg den komma , jag försökte hjälpa några, men jag dog själv. Vid det laget börja jag tycka att det kändes väldigt obehagligt men skrattade lite nervöst och sa: vilka dumheter , det har du ju inte.  Då slog min dotter näven i bordet och luta sig fram medan hon spände ögonen på mig och sa: Tror du mig inte? Det finns bilder på mig från då, jag var en stor tjej då!!  Då var de så creepy så jag var tvungen att lämna rummet en stund, kändes som att min lilla flicka var nån vuxen där i köket för en stund. När jag gick tillbaka fråga jag om thailand, och det hon sagt och då skratta hon och sa bara: de ha ja inte sagt, du e tokig mamma...."

Sofiepinglan: Lisa vid snökojan

"Min mormor var som barn väldigt känslig för det övernaturliga. Hon har berättat om flera händelser, här är en kuslig händelse: Då hon var liten (ca 5 år) var hon ute på gården med sin kompis. Det var vinter och de var ute på gården för att bygga en snökoja. Plötsligt ropar mormors kompis att "Kolla, Lisa kommer hit också!" Då min mormor kollade upp ser hon Lisa komma springande mot dem. De båda vinkade åt henne och ropade att komma och leka. Sedan då Lisa var några meter ifrån dem så försvann hon plötsligt. Både mormor och hennes kompis förstod inte vad som hände och de försökte leta runt i snön efter kompisen. Då de inte hittade henne sprang de båda hem för att berätta åt sina mammor. Då min mormor då sa åt sin mamma att Liisa bara försvunnit rakt framför dem så svarade hennes mamma: "Men Lisa dog igår kväll i tuberkulos". Det här känns ju väldigt kusligt då både mormor och hennes kompis såg Lisa samtidigt. Mormor har efteråt sagt att Lisa nog kom för att ta farväl av dom, för de var bästa vänner."


Allting är hämtat från vårt forum i tråden ”Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?”. Vill du läsa fler läskiga saker, gå in i forumet! 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 19 sjukt obehagliga saker barn sagt som ger oss kalla kårar
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll