Publicerad 28 August 2018

Fotograf:

Hur ser flytningen ut vid ägglossning?

Ibland är det lätt att bli osäker kring om det verkligen är ägglossning eller bara är annorlunda flytningar man har. Det finns dock några tydliga kännetäcken och sätt att avgöra om det är ägglossning eller inte. 
Viktigt att veta om ägglossning: 

Ägglossning är namnet på den process som inträffar en gång varje menstruationscykel när hormonförändringar gör så att en äggstock släpper ett ägg. Din ägglossningsker normalt 12-16 dagar före nästa mens. Vilken dag du har ägglossning beror på hur lång din menscykel är.

Så kan du avgöra om du har ägglossning eller inte:

En flytning är i vanliga fall vattnig och ljust gul eller vit men vid ägglossning är flytningen istället genomskinlig och seg och kan påminna lite om rå äggvita.

Om du tar lite sekret från slidan på pekfingret och trycker fingret mot tummen och sedan försiktigt drar isär pekfingret och tummen, uppstår det en tunn slemtråd. Det här är ett tydligt tecken på att sekretet är trådaktigt som det brukar vara vid ägglossning. Vid ägglossning kan det också vara mer sekret än annars. Efter ägglossningen blir flytningen mer gulvit och inte längre genomskinlig.


Ett annat sätt att avgöra om du har ägglossning eller inte är att göra ett så kallat ägglossningstest som bland annat finns att köpa här. Testet mäter ett speciellt hormon (luteiniserande hormon) som ökar i samband med ägglossning. 

Slidsekret-metoden och ägglossningstest är enbart ett hjälpmedel om du vill skaffa barn och ingen säker preventivmetod.

Källa: Babyhjälp.se 


Men det finns en hel del att tänka på när det kommer till att ta hand om våra underliv. Läkaren och intimhygienexperten Hedieh Asadi berättar för oss vad vi inte får glömma. Se i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Hur ser flytningen ut vid ägglossning?
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll