Publicerad 22 October 2018

Fotograf:

Nostalgiprodukterna du glömt att du en gång älskade

Allt var inte bättre förr och nog har vårt smink-game utvecklats en del de senaste åren. Men en del av produkterna är faktiskt fortfarande värda att älska.
Ibland är det roligt att återuppleva det förflutna. Ett bra sätt att minnas är att tänka tillbaka på hur vi egentligen såg ut. HUr många av dessa produkter använde du?

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Familjelivs redaktion och länkas via affiliate-tjänsten Apprl.

1. Dream matte mousse från Maybelline
Alla hade den här foundationen. Den fanns i kanske fyra nyanser och tog slut efter fem gånger, men  vi älskade den ändå.


Maybelline Dream matte mousse

Dream matte mousse har fått en uppdaterad förpackning, men formulan är densamma.

Klicka här för att få samma hy som i högstadiet.

2. Solpuder i massor
Men det räckte ju inte med foundation för att få rätt finish på fejset. Självklart behövde vi även solpuder! Det vanligaste var Isadora Bronzing Powder och vi använde det riktigt rikligt, över hela ansiktet. Kanske skulle vi vara lite mer sparsamma nu, så vi slipper den där riktigt orangea tonen.

Isadora solpuder


Isadora Bronzing Powder hittar du här.

3. Riktigt kladdig kajal
Tidigt 00-tal var det kajal och åter kajal som gällde. Antingen använde vi kolsvart och ritade tjocka streck runt hela ögonen, och var extra noga med att fylla i undre fransraden. Eller så använde vi den kritvitaste vi kunde hitta för att fylla i innanför undre fransraden och i ögonvrån. Av någon anledning trodde vi att det fick våra ögon att se större ut.

Isadora kajalpenna

Köp pennorna här. Och du, de finns i fler färger än svart och vit.

4. En sportig parfym
Det gällde ju att lukta gott också, och ett tag verkade det som att alla luktade Tommy Girl från Tommy Hilfigher. Dofter kan verkligen väcka minnen och du kommer antagligen bli förvånad över hur väl du känner igen den här doften.

TommyGirl parfym nostalgi

Tommy Girl hittar du här, för 390 kronor.

5. Ett äpple om dan...
Ett par år efter Tommy Girl regerade DKNY:s äpple alla parfymhyllor. Be Be Delicious kändes sofistikerad och gjorde att vi kände oss som att vi var med i Sex and the City.

DKNY Be Delicious

Det gröna äpplet hittar du här!

6. Läppglans i mängder
Vi hade inte så stor koll på det där med läppstift, men vi var desto bättre på läppglans. Juicy tubes från Lancome smakade gott och var precis sådär glansiga som vi ville ha dem. Att håret hela tiden fastnade på läpparna var av någon anledning inget problem.

Lancome Juicy tubes

Återupplev känslan, och klicka hem glanset här.

7. ...eller inga läppar alls
Om vi inte hade glansiga läppar så ville vi att det såg ut som att vi helt saknade läppar. Detta uppnåddes antingen genom att helt enkelt ha foundation på läpparna eller genom att använda Idomin som läpprodukt. Så här i efterhand var det kanske inte den bästa idé vi haft.

Däremot är Idomin fortfarande en grym mjukgörande salva. Bland annat är den guld för torra nagelband.

Idomin läppar nostalgi

En liten tub kostar 29 spänn och du kan köpa den här.

8. Tveksam mascara
Vi älskade verkligen mascara, och tyckte att "more is always more". En vi tyckte var extra söt var den rosagröna Great Lash från Maybelline. Vi strök på så många lager vi kunde.

Mascara Maybelline Nostalgi

Här hittar du mascaran!

9. Stelt hår
Det var ingen lätt uppgift att hålla en rejäl snedlugg på plats och dessutom tuperade vi gärna håret rejält för att få "volym". Bästa sprayen? Proffs, såklart!

Proffs hårspray

Du kan köpa hårsprayen, som fortfarande funkar lika bra, här.


Bubblare: 2 produkter alla killar använde
Även dudes har fått rejält mycket bättre koll på hudvård och skönhet sedan den gamla goda tiden. Minns ni de här två "skönhetsprodukterna"?

Axe body spray
Under en period kändes det som att det var obligatoriskt för killar att dränka sig i "parfym" från Axe. Det är kanske inte den lyxigaste av dofter, men vi lovar att den kommer att väcka många minnen.

Axe Africa nostalgi

Axe Africa kan du köpa här.

Dax wax
Vet du vad ett flottigt tonårshår inte behöver? Jo, typ en deciliter riktigt hårt hårvax. Det hindrade ju i och för sig ingen från att fullständigt täcka skallen i Dax Wax.

Dax Wax nostalgi

Om du behöver mer stadga i tillvaron kan du köpa vaxet här.

MER SHOPPING: Läskigt gulliga halloween-outfits till ditt barn
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Nostalgiprodukterna du glömt att du en gång älskade
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll