Publicerad 6 November 2018

Fotograf:

Så förebygger du värmeutslag

Många bebisar och små barn drabbas av värmeutslag, ta reda på hur du kan undvika att de blossar upp här. 
Värmeutslag kan vara både smärtsamt och se ganska läskigt ut, men de är oftast helt ofarliga och går över av sig själv efter ett par dagar.

Om utslagen, som heter miliaria på latin, ändå har uppkommit så finns det några enkla sätt för dig som förälder att hindra att nya värmeutslag uppstår.

1. Ha inte för varma kläder
På sommaren bör ett barn ha lätta kläder som inte sitter åt. Men även på vinterhalvåret är det viktigt att inte pälsa på barnet för mycket. En bra tumregel är att du inte ska klä på ditt barn mer kläder än vad du som vuxen hade känt dig bekväm med.

2. Bada i kallt vatten
För att undvika att värmeutslag uppstår och för att de inte ska bli värre är det bra att ditt barn badar i kallt, eller åtminstone svalt, vatten. För att vara på den säkra sidan är det även bra att använda en extra mild tvål.

3. Undvik krämer
Det kan vara lockande att smörja in utslagen i krämer eller att försöka minska klådan med hjälp av talkpuder. Det kommer dock bara att göra utslagen värre. Eftersom det även blockerar hudens porer så är det större risk att allt fler elaka små utslag dyker upp om du använder dessa produkter.

Foto: Natalia Deriabina / Shutterstock
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Så förebygger du värmeutslag
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll