Publicerad 9 November 2018

Fotograf:

Från forumet: "Min man äter upp allt"

Ska man stå ut med att ens partner äter upp allt "gott", som är sparat till helgen? Det diskuteras just nu på Familjelivs forum.
I veckans tråd lyfter vi ett problem som verkar finnas i många familjer. Trådstartaren (TS) skrev under rubriken "Min man äter upp allt" och beskrev hur hennes man letar upp allt "gott" ur skåpen och äter på nätterna. Hon beskriver hur snacksen till fredagsmyset försvinner redan på tisdagen och hur viktiga ingredienser till veckans middagar, som ost eller bacon, helt plötsligt bara är borta. Mannen köper heller inte hem ersättning för det som äts upp. TS sammanfattar sitt inlägg med orden: "Överreagerar jag eller är han helt sjuk i huvudet?"

I skrivande stund har tråden lästs närmare 10 000 gånger, och många håller med TS om att hennes man beter sig riktigt illa:

–Men är det här verkligen en vuxen människa? Helt sjukt och totalt respektlöst. Jag hade köpt en stor låda med lås och låst in alla mina och barnens snacks, godis och så vidare. Samt lagt av att både handla och laga mat – det hade han fått sköta helt och hållet i fortsättningen.

–När jag var tillsammans med min sons pappa blev jag vansinnig av att jag aldrig hann få några körsbärstomater, för de försvann samma dag som de inhandlades. Han var som en körsbärstomatsdammsugare och lämnade skålen tom var dag.

FRÅN FORUMET: Har barnvagnar företräde på bussen?

–Men vad är det för mansbebis du är gift med? Och vad är det för människor som svarat i tråden? HUR kan ni lägga skulden på TS när det är hennes man som beter sig som en förvuxen 2-åring? Det är verkligen inte TS ansvar att uppfostra en vuxen man, det är han som ska förstå att han är vuxen. 

Men vissa tycker att TS faktiskt överdriver problemet.

–Men köp mer snacks då??!? Skriv en lista så kan han handla en dag till. Du tycker han är sjuk, men i mina öron låter det som att du har ett sjuklig kontrollbehov som måste köpa exakta mängder att ha specifika dagar.

–Ni är väl gifta? Är det inte er gemensamma mat eller är han inneboende hos dig och köper sin egen mat?

Det är inte en helt lätt fråga och det finns argument både för och emot. En hel del vil dock ge TS råd med hur hon ska lösa problemet:

–Varför lagar, planerar och handlar du ALL mat? Om han nån gång lagade nått och planerade för att det skulle finnas dagen efter skulle han kanske lära sig ett och annat och du kan kanske få en stunds vila.

–Kontakta en dietist. Ditt inneboende grottroll du kallar man har större problem än att han "tar" din mat.

Vad tycker du? Skulle du bli lika frustrerad som TS om din man betedde sig såhär? I tråden finns massor av smarta och roliga svar. Läs alla inlägg och hoppa in i diskussionen själv i tråden som du hittar här.

FRÅN FORUMET: Kan man nekas ledigt över jul?
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: "Min man äter upp allt"
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll