Publicerad 16 November 2018

Fotograf:

Från forumet: "Hur sällan är det okej att flyga?"

Efter en ovanligt varm sommar är det många som tänker lite extra på klimatförändringarna. Men hur mycket ska det påverka ens privatliv? Det diskuteras just nu på Familjelivs forum.
Det diskuteras både högt och lågt på Familjelivs forum. Just nu är en riktig snackis frågan om klimatförändringar och flygresor. I tråden "Hur sällan är okej att flyga?" så undrar trådstartaren (TS) precis just det. TS pekar på att det verkar bli ett allt större motstånd mot flygresor och att exempelvis influencers får stort motstånd när de visar upp sina semesterresor med flyg.

Diskussionen lät inte vänta på sig. En hel del tyckte att alla definitivt kunde dra ner rejält på flygandet.

–Själv tar jag aldrig flyget på tjänsteresor inom riket trots att det förlänger uppdraget. Men vi flyger privat på semester en gång per år och någon gång två. Inom Europa numera. 10 år sedan vi gjorde en resa utanför även om vi säkert kommer göra någon längre utanför någon gång.

MER FRÅN FORUMET: Kan man nekas ledigt över jul?

–Jag reagerar nog mest på när flygresor verkar bli ett lika självklart färdsätt som tåg eller bil, typ när man flyger mellan Stockholm och Göteborg. Det kan jag nog tycka känns som onödigt lyx om jag ska vara helt ärlig. 

Men det är inte alla som håller med och ibland blir diskussionen riktigt hätsk. De som tycker om att flyga verkar vara minst lika passionerade som de som oroar sig för att världen ska gå under av växthusgaser.

–Jag flyger charter minst två, gärna tre gånger per år och har inte det minsta dåligt samvete över det.

–Allvarligt, menar du att man ska avstå från att träffa släkt för att undvika att flyga? Skulle du göra det?

Andra användare menar att det kanske inte är flygandet som är det verkliga problemet, och att det finns annat att dra ner på om du vill rädda världen.

–Småbarnsföräldrar som satt sig med dyra bostadslån och inte har råd att resa och försöker ge dåligt samvete till folk som har valt en annan livsstil. Tradigt att det visar sig att ungar är mest klimatosmarta som finns. Sluta med ungar nu innan jorden dör.

–Har för mig att en Thailandsresa orsakar lika mycket utsläpp som 2-2,5 års köttkonsumtion så jag äter hellre kött.

Kanske är det trots allt någon form av medelväg som är det bästa? Det hela sammanfattas ganska bra av en anonym användare på Familjeliv:

–Jag tycker att man flyger när man måste, om det inte finns något alternativ. Men mer än 1 semester-flygresa per år tycker jag borde vara max.

Vad tycker du om flygresor? Hoppa in i tråden och gör din röst hörd!

FLER FORUMTRÅDAR: "Hjälp! Min man äter upp allt!"
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: "Hur sällan är det okej att flyga?"
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll