Publicerad 11 December 2018

Fotograf:

Från forumet: "Jag är chockad över dejtingvärlden"

Är män på dejtingappar helt ointresserade av nära relationer? En av Familjelivs användares upplevelse verkar tyda på det. Håller du med?
Det där med kärlek och att hitta "den rätte" är inte lätt. Fler och fler provar sin lycka med olika dejtingappar, men det är inte särskilt lätt det heller.

Det tycker åtminstone en av Familjelivs användare, som provat dejtinglivet ett par veckor och därefter startat tråden "Vad är det som händer i dejtingsvärlden?"

Trådstartaren (TS) beskriver sig själv som normalsnygg, 35+ och med ett ordnat liv och ett barn. Trots att hon borde vara attraktiv så verkar många män inte intresserade, och många slutar att svara.

TS menar att hon är chockad över hur män beter sig:

Alltså 99 procent av män slutar svara efter bara några fraser. Man kommer sällan ens till en dejt. Kommer man till en dejt så slutar de höra av sig därefter. De bara tappar intresset! Av ingen anledning! De hinner knappt att förstå vem jag är!

Och jag är inte ensam. Mina väninnor upplever samma situation. Vad fan är det som händer? Jag blir mörkrädd.

Svaren lät inte vänta på sig, och tråden har växt till flera tiotals sidor. Det fanns ingen brist på åsikter och användarna hade verkligen olika syn på saken.

Många tyckte att TS största misstag var att försöka med dejtingappar överhuvudtaget:

– Det är nog mest töntar som bara vill ligga som du hittar på olika dejtingsajter. Du måste nog sluta hänga på sånt och börja dejta på riktigt. Själv är jag nog färdig med dejtandet och har familj sen tio år, men redan då var det ju mest ytliga nollor och allmänt trash som höll på med nätdejting.

– Män är 1) Nästan enbart intresserade av sex.
2) Dejtar ofta flera samtidigt och är så ego att de inte bryr sig om att säga "hej då" till den kvinna de inte väljer.
3) Det finns män med hjärta, som kan älska, jag har hittat en av de få.

– Gå med i en förening där det finns män med liknande intressen som du har, och män med "hjärtan". Skulle ju kunna råda bot på den föreningsdöd som hotar Sverige också. 

Andra menade att det minsann inte är helt lätt för killar heller, och att det kanske till och med är så att det egentligen är värre att vara man i dejtingdjungeln.

– Jag känner flera killar som upplever exakt samma sak. Lika plötsligt intresse som plötsligt falnande intresse. En sak jag finner sjukt intressant är hur människor tror sig kunna veta hur en människa är, om hen är lämplig och så vidare bara utefter hur de skriver.

– Jag har flera manliga goda vänner som vill och kan det där men de är tämligen trötta på kvinnor med entitlement issues och lever hellre själva än att utsätta sig för människor med den typen av problematik igen.

Vissa menade att TS kanske skulle ta det lite lugnt med att skylla på andra, och istället se över sitt eget beteende.

– Lite självkritik vore kanske på sin plats, det är trots allt du som är den gemensamma nämnaren här. Om man hela tiden skyller på andra och inte ser sin egen roll i det hela så kommer man naturligtvis upprepa samma fel hela tiden. Den enda du kan förändra är dig själv.

– Jag tror att din bitterhet skiner igenom och avskräcker de seriösa. Kvar blir de som bara söker nått tillfälligt och därför inte bryr sig.

Vad tycker du? I tråden, som du hittar här, kan du göra din röst hörd.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: "Jag är chockad över dejtingvärlden"
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll