Publicerad 12 December 2018

Fotograf:

Femkamp – roliga idéer till kalaset

En femkamp är kanske det ultimata sättet att få ett lyckat och minnesvärt barnkalas. Och du: Det är minst lika roligt för vuxna.
Att organisera en femkamp brukar kunna liva upp vilket kalas som helst. Det finns såklart hur många "grenar" som helst att välja mellan, men här är fem favoriter:

1. Akta väggen
Låt en deltagare från varje lag stå på rad på fyra till fem meters avstånd från en vägg. Alla får sedan en ögonbindel och ska gå mot väggen. Den som stannar närmast väggen vinner. Om man rör vid väggen är man automatiskt ute.

2. Fjäder på tallrik
Här gäller det såklart att var snabb, men du måste även vara lite smart. Leken går helt enkelt ut på att så fort som möjligt ta sig en bestämd sträcka med en fjäder liggande på en tallrik i handen. Om du springer för fort kommer den flyga all världens väg, så det gäller att vara försiktig.

LÄS ÄVEN: Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen

3. Packa pappas kappsäck
Leken med ett riktigt tungvrickarnamn kräver en del förberedelser. Varje lag har en väska med liknande kläder i (förslagsvis byxor eller kjol, en tröja, en rock och en hatt eller mössa). Varje person i laget ska säga "Packa pappas kappsäck", sätta på sig kläderna och springa med den tomma väskan en bestämd sträcka. Sedan ska kläderna av igen, och väskan lämnas över till nästa i laget. Det lag som är snabbast vinner.

4. Visseltävling
I den här tävlingen ska varje tävlande äta tre kex och sedan försöka vissla. Försten som lyckas hålla ton vinner!

5. Poängburkar
Att kasta prick på burkar är en gammal klassiker, men den här gången har tävlingen en liten twist. 

Leken går till så att man ställer upp oömma burkar, förslagsvis gamla konservburkar i metall, på en rad. Deltagarna får sedan försöka pricka dem med tennisbollar. I burkarna ligger lappar som anger hur många poäng du får för varje nedslagen burk. Vissa burkar ger noll poäng, medan andra är tiopoängare. Blanda om burkarna innan nästa kastare börjar.

LÄS ÄVEN: Femkamp på möhippan – roliga tips
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Femkamp – roliga idéer till kalaset
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll