Publicerad 12 December 2018

Fotograf:

Alkoholförbränning: Så lång tid tar det för en flaska vin att gå ur kroppen

Har du undrat hur lång tid en flaska vin är kvar i kroppen? Alkoholförbränning är svårt att beräkna, men det går att göra en uppskattning.
Du kanske har hört att du kan "bränna bort" alkohol ur kroppen genom att exempelvis dricka starkt kaffe eller köra ett rejält träningspass? Det är inte sant, utan det enda som hjälper kroppen att göra sig av med alkohol är tid.

Så hur lång tid tar det då för en flaska vin att helt gå ur kroppen? Det enkla svaret är att det varierar från person till person. Större människor förbränner i regel alkohol lite snabbare än mindre, men det är väldigt individuellt.

Om du har druckit en flaska vin får du räkna med att det tar minst 11-12 timmar innan alkoholen är borta ur kroppen. De siffrorna baseras på en person som väger 70 kilo.

Till sist vill vi lägga till att alkohol kan påverka din koncentrationsförmåga under lång tid. Man har sett att körförmågan kan försämras med 20 procent, trots att alla alkohol är borta och att personen inte känner sig bakfull. När det gäller alkohol är det aldrig värt att chansa, så tänk efter ordentligt innan du sätter dig bakom ratten.

Källa: Systembolaget

Foto: Syda Productions / Shutterstock
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Alkoholförbränning: Så lång tid tar det för en flaska vin att gå ur kroppen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll