Publicerad 14 December 2018

Fotograf:

Ögonmigrän – här är symptomen du bör hålla koll på

Många drabbas idag av ögonmigrän. Det är oftast ofarligt men kan vara både smärtsamt och lite läskigt. Men vad är egentligen ögonmigrän? Här får du svaret!
Symtom på ögonmigrän
Ögonmigrän är plötsliga försämringar av synförmågan. För den drabbade kan det se ut som något som flimrar eller som att det uppkommer en ring i synfältet. 

Synförändringarna är tillfälliga och kommer att gå tillbaka när anfallet är slut. Man tror att ögonmigrän beror på att elasticiteten i vissa blodkärl i hjärnan försämras.

Varför drabbas man av ögonmigrän?
Alla kan drabbas av ögonmigrän, men det är vanligare hos yngre personer och hos kvinnor.

Det finns yttre faktorer som kan utlösa en attack av ögonmigrän. Vanliga orsaker är starka ljus, stress eller sömnbrist. Men det kan även utlösas av hormonförändringar, vilket är skälet till att det drabbar kvinnor oftare än män.

Hur behandlas ögonmigrän?
Ögonmigrän är tillfälligt och åstadkommer inga permanenta synförsämringar. Om du drabbas är den bästa medicinen tid, men det kan även vara skönt att vistas på en sval och mörk plats. Värktabletter, särskilt de som är speciellt inriktade för att hjälpa mot migrän brukar också vara effektiva. 

LÄS MER: Så triggas ögonmigrän

Källa: 1177.se

Foto: Unsplash

Brukar du bli sjuk när du äntligen börjat komma igång med träningen? Läs det här och se hur du undviker att bli sjuk på gymmet.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Ögonmigrän – här är symptomen du bör hålla koll på
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll