Publicerad 3 January 2019

Fotograf:

Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen

Ett bra sätt att få igång vilken fest som helst är att köra femkamp eller någon annan form av lagtävling. Här är våra fem bästa tips på lekar som vuxna tycker är roliga.
1. Musikquiz
En klassiker som kräver en del förberedelser från lekledaren, men som brukar uppskattas av alla. Frågorna kan vara allt ifrån att gissa låt efter att bara ha hört introt, vilket årtal en viss låt är släppt eller vilket land en viss artist kommer ifrån. Var kreativ och tänk ut flera olika typer av frågor, med musik från olika tidsperioder och stilar.

2. Lär känna varandra-quiz
Innan festen låter du deltagarna skicka in några fakta om sig själva som de tror att de andra deltagarna inte har koll på. Det kan vara saker som "Jag vann SM i kaninhoppning när jag var tolv", "Jag är färgblind" eller "Jag har serverat Kungen pyttipanna". Deltagarna får sedan gissa vem som gjort vad. Superkul om många inte känner varandra sedan tidigare!

3. Norsk karaoke
En i laget får sätta på sig bra hörlurar och får sedan lyssna på en sång. Personen ska sedan sjunga och de andra i laget ska gissa vilken sång det är. Eftersom bara den med lurar hör musiken kan resultatet bli minst sagt intressant. Och det är förbjudet att nynna eller humma, här ska det sjungas!

4. Kär-leken
Alla deltagare sitter i en ring med en person i mitten. Den personen ska sedan låtsas bekänna sin kärlek till en av personerna i ringen. Om den personen börjar skratta får den byta plats med den i mitten och om den lyckas hålla sig för skratt får den kärlekskranke i mitten gå vidare till en annan deltagare.

5. Kexleken
Deltagarna ska äta ett riktigt smuligt kex och sedan så snabbt som möjligt vissla. Det kanske låter lätt, men är faktiskt riktigt svårt. Dessutom ser det väldigt roligt ut!

LÄS MER: Fem roliga lekar till barnkalaset

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 9 sjuka saker du gjorde på festen i tonåren
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll